28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneScoor een Boek! trapt af in Helmond-Peel

Scoor een Boek! trapt af in Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel en Helmond Sport zetten samen hun kracht in. Het leesproject Scoor een Boek! bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 uit Asten, Deurne, Helmond en Someren te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken. In de komende 10 weken gaan ruim 1.700 leerlingen van 39 basisscholen zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Helmond Sport doelman Stijn van Gassel. (foto) Maar ook thuis kan het hele gezin meedoen aan Scoor een Boek!-thuiseditie.

Op 17 januari 2019 wordt het Scoor een Boek! seizoen afgetrapt op basisschool De Vlier in Helmond. Tijdens deze sportieve aftrap geven zo’n 80 leerlingen samen met Stijn en burgemeester Elly Blanksma het fluitsignaal voor de start. Maar dat is niet alles, na de aftrap reizen de leerlingen als ware voetballers met de spelersbus van Helmond Sport af naar het stadion voor een rondleiding.

Over vijf weken is het rust, dan wordt de tussenstand bekend. Na 10 weken boeken scoren, is het tijd om te scoren op het voetbalveld. In samenwerking met JIBB en Leef! wordt het project afgesloten met een sportief feestje in het stadion van Helmond Sport. Daar wordt ook de eindscore bekendgemaakt: hoeveel boeken hebben alle leerlingen samen gelezen?

Scoren kun je overal, ook thuis! Het hele gezin kan meedoen. In de Bibliotheek van Asten, Deurne, Helmond en Someren kan vanaf maandag 14 januari een gratis Scoor een Boek!-poster worden afgehaald. Is er thuis een boek, krant of tijdschrift (voor)gelezen, dan plak je op de poster een sticker in de vorm van een voetbal. De deelnemende gezinnen maken kans op wedstrijdkaarten van Helmond Sport.

Er kan zelfs gescoord worden in de bieb! Kom gratis lezen en bewegen in de bibliotheek in onze Scoor-week van 20 t/m 24 februari. Spelers van Helmond Sport dagen kinderen uit voor een potje voetbal en lezen voor uit sportieve boeken. Inschrijven kan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Scoor een Boek! is in 2012 opgezet in de provincie Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie en de Eerste divisie. Landelijk nemen de volgende clubs deel: AZ, FC Groningen, FC Emmen, NEC, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, Willem II, RKC, NAC, VVV, PSV , FC Volendam en dus ook Helmond Sport.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen