(S)EXPOSURE' gaat over ..." />
8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- Deurne(S)exposure: toneelstuk over prostitutie en vrouwelijke seksualiteit

(S)exposure: toneelstuk over prostitutie en vrouwelijke seksualiteit

Museum de Wieger brengt binnenkort het toneelstuk “(S)exposure” op de planken. (S)EXPOSURE’ gaat over de vooroordelen die over prostitutie bestaan en over vrouwelijke seksualiteit.

Voor ‘(S)Exposure’ zochten de initiatiefneemsters acht vrouwen bij elkaar, die afzonderlijk in de huid van Amy kruipen “Het is een gezamenlijk project van regisseur en spelers. Als het voorbij is, valt de club weer uit elkaar.”

Er heerst nog steeds een taboe rondom het oudste beroep van de wereld. “Dat is gek. We eten, drinken, halen adem. Dat wordt heel gewoon gevonden, maar openlijk over seks praten is voor de meesten nog ongemakkelijk. Vraag eens aan iemand om zijn meest perverse fantasie op tafel te leggen en het valt negen van de tien keer stil.  Het verhaal zat al jaren in mijn hoofd. Ik hou van maatschappelijk toneel.  Als speelster kan ik beter mensen laten huilen dan lachen. Woede, verdriet, onmacht vind ik zo mooi om naar te kijken. Ik wil het publiek aan het denken zetten. Deze keer over vrouwelijke seksualiteit en over de verhouding tussen man en vrouw. Er zit nog steeds een muur tussen…”

Hoer, temeier, lichtekooi, meisje van lichte zeden, publieke vrouw, courtisane, callgirl, dame van plezier, tippelaarster, straatmadelief. Het zijn zomaar wat synoniemen op een rij voor het woord prostituée. Prostituées, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Zijn ze ertoe gedwongen of is het een onverplichte keuze. “Amy heeft bewust voor dat beroep gekozen, ook uit zakelijk oogpunt. Als een vrouw hiervoor vrijwillig kiest heb ik er geen moeite mee. Ze kiest er dan voor om haar seksualiteit te verkopen. Het zijn vaak sterke vrouwen als ze er voor uit durven komen, maar ze leven ook vaak in twee of zelfs drie werelden. In hoeverre laat je je ware aard zien. Amy is elke vrouw en elke vrouw kan Amy zijn. Er bestaan geen standaard prostituées. De meest bezochte hoer op de Amsterdamse Wallen is een moederlijk type. Ze is feitelijk een maatschappelijk werkster.”

‘(S)EXPOSURE is te zien op verschillende, zeer uiteenlopende, locaties in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Op vrijdag 30 november wordt het opgevoerd in De Wieger in Deurne; aanvang 20.15 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.sexposure.club.

Fotografie: Patty Kessels(www.patfotografeert.nl)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen