12.6 C
Deurne
woensdag 4 oktober 2023
Home- DeurneSint Jozef parochie wordt honderd jaar; feestprogramma is rond

Sint Jozef parochie wordt honderd jaar; feestprogramma is rond

Ze zijn er maar druk mee in de Sint Jozef; de voorbereidingen voor het honderdjarig bestaan van de parochie. Vanavond overhandigde de redactie van wijkblad ‘het Zandklokje’ de eerste exemplaren aan de werkgroep en pastoor. Het is betreft een speciale feesteditie, komend weekend zal deze bij ieder huishouden in de parochie op de mat vallen.

Zo’n anderhalf jaar geleden ontdekte de wijkraad per toeval dat het bijna een eeuw geleden was dat de eerste steen van de Sint Jozef kerk werd gelegd. Met de komst van de kerk werd ‘de Hei’ Sint Jozef parochie. Reden voor een feest, vonden ze. En zo werd een zevenkoppige werkgroep in het leven geroepen (Luc Naus, Leo Cuijpers, Nancy Laurensse, Dirk Verhees, Mia Willems, Astrid Hurkmans en Mandy de Wit) Met elkaar en in samenwerking met verenigingen uit de wijk hebben zij een compleet feestjaar georganiseerd. De aftrap van dat jaar is op 27 oktober 2019, precies honderd jaar na het leggen van de eerste steen. Op 6 en 7 november 2020 wordt het feestjaar afgesloten met een spetterend eindfeest. Voor deze datum is gekozen omdat het dan precies honderd jaar geleden is dat de eerste mis werd gehouden in de net opgeleverde Sint Jozef kerk.

Het wijkblad van de Sint Jozef Parochie vindt zijn oorsprong in 1948. Het heette toen nog ‘de Schakel’ en was ervoor bedoeld om soldaten de in Nederlands Indië dienden op de hoogte te houden van het wel en wee aan het thuisfront. Zo’n vier jaar later werd het blad omgedoopt tot ‘het Zandklokje’ en zo heet het bijna 70 jaar later nog steeds.
Joanita Verkuijl, bezorgster en redactielid van het blad, vatte het plan op om een speciale feesteditie te maken ter ere van het honderdjarig bestaan van de parochie.
Vanavond werden in het Hofke van Marijke de eerste exemplaren overhandigd aan de werkgroep, vanaf dit weekend zullen ze in de gehele parochie op de deurmat vallen. Het blad is voor de gelegenheid afgedrukt in kleur en op A4 formaat, het betreft dan ook een bewaarversie. In het blad is naast de geschiedenis van de parochie ook het feestprogramma en een door Willy Reijnders geschreven feestlied terug te vinden. Er staan verspreid over het jaar veertien evenementen op de planning. Sommige daarvan zijn jaarlijks terugkerend, andere speciaal in het leven geroepen voor de gelegenheid.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen