4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneSinterklaas krijgt het druk dit weekend in Deurne en Zeilberg

Sinterklaas krijgt het druk dit weekend in Deurne en Zeilberg

De Sint en zijn pieten krijgen het dit weekend druk in Deurne en de Zeilberg. Op zondag 13 november komt de Goedheiligman naar de molen Maria-Antoinette aan de Zeilbergsestraat. Hier wordt hij opgehaald door de kinderen en via de Legerweg, Jagerweg en Blasiusstraat naar Den Draai gebracht. Daar begint rond 15.00 uur een feestelijke programma voor de kinderen.

Op de Markt gaat de Sint alle Deurnese kinderen begroeten rond 14.30 uur samen met de leerlingen van de pietenschool. Waarschijnlijk zijn net als vorig jaar weer de jongleerpieten en de eenwieler- en steltenpieten van de partij. Ook directeur Rinus van de pietenschool is er weer bij om alles in goede banen te leiden.

Kletsen met Sinterklaas
In tegenstelling tot vorig jaar toen er nog coronabeperkingen waren, kunnen de kinderen dit jaar Sinterklaas ook weer een hand geven, tekeningen en verlanglijstjes inleveren en misschien wel even met Sinterklaas kletsen. Hij heeft ook voor alle kinderen weer iets lekkers bij zich. In het centrum van Deurne eindigt de Sinterklaasintocht rond 16.00 uur. Volgende week brengt de Sint een bezoekje aan Liessel, Neerkant en Helenaveen.

Wegafsluitingen
Voor de veiligheid van Sinterklaas, zijn pieten en de kinderen wordt het marktplein aan de Markt in Deurne die zondag van 13.00 tot 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. Op dezelfde dag worden van 14.00 uur tot 15.30 uur de Zeilbergsestraat, Jagerweg, Legerweg en Blasiusstraat in de Zeilberg gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen