9.4 C
zondag 5 mei 2024
Home- St. JozefparochieSJVV haalt na rust driepunter binnen tegen VVV’03 (4-1)

SJVV haalt na rust driepunter binnen tegen VVV’03 (4-1)

SJVV is er afgelopen zondag in geslaagd om voor de vijfde achtereenvolgende keer een thuiswedstrijd te winnen. Na een saaie en bloedeloze 0-0 na 45 minuten, wist SJVV in de tweede helft een tandje bij te schakelen en uiteindelijk met 4-1 te winnen van VVV’03 uit Venlo. Bastiaan Vaasen maakte zijn basisdebuut en deed dat zeer verdienstelijk.

Wedstrijdverslag door Ron van de Werf

De uitwedstrijd was de eerste wedstrijd van dit kalenderjaar en SJVV schoot daar uit de startblokken met een 1-8 overwinning. Dat het deze keer niet zo maar toch een overwinning zou worden, was wel duidelijk.

Rommelig
De eerste helft kenmerkte zich het best als rommelig. Beide teams waren erg slordig, vooral in de eindpass, waardoor de kansen schaars waren. Er vielen er 4 te noteren in de gehele eerste drie kwartier. Voor SJVV miste Job van Neerven oog in oog met de doelman, raakte Jochem Munsters de bal niet goed en had het schot van Bastiaan Vaasen net niet voldoende lengte om de keeper te verrassen. Aan de andere kant kon een schot van VVV nog geblokt worden voordat Bodhi van Selow in zou moeten grijpen. Daarmee was de eerste helft dan ook wel afgedaan.

In de rust werden wat omzettingen gedaan door trainer Maarten van Stiphout en dat pakte zeer goed uit. Met een aantal positiewisselingen werd de druk er vol opgezet bij de gasten, die er bijna de hele tweede helft niet meer aan te pas kwamen. Het was topscorer Remco van den Akker die het bal wist te openen. Mistte hij eerder nog een kans (hoewel hij in eerste instantie wel goed anticipeerde waar de bal terecht zou komen), een paar minuten later wist Daan Bouwmans de bal wederom bij Van den Akker te krijgen. Die liet dit keer de keeper kansloos met een geplaatste bal in de verre hoek.

Bastiaan Vaasen
SJVV drukte door en het spel speelde zich vooral af op de helft van de tegenstander. Het kon vaak de vrije man op het middenveld vinden en vanuit daar de voorwaartsen bedienen. Niet veel later werd de score dan ook verdubbeld. Bastiaan Vaasen stoomde op aan de rechterkant, trok naar binnen en legde af op Bouwmans, die de bal in de rechterbovenhoek legde.

Het verschil leek gemaakt, zeker toen Maarten Vaasen zijn invalbeurt opluisterde met een doelpunt, na mooi voorbereidend werk van gelegenheidsback Nick Teeuwen. Leek, want vanaf dat moment werd het spel weer een heel stuk slordiger en kon VVV vaker opschuiven richting het doel van Van Selow. De 3-1 viel dan ook niet geheel uit de lucht. Een aanvaller van VVV’03 werd vanuit het niets de diepte in gestuurd en kon de bal over de uitkomende Bodhi van Selow liften.

Maarten Vaasen
De echte wake-up call kwam toen even later nog het houtwerk werk geraakt door de bezoekers. SJVV rechte de rug en verder dan dit zou het uiteindelijk niet komen. Sterker nog, SJVV wist zelf nogmaals te scoren: Maarten Vaasen zorgde er voor dat het verschil weer drie werd.

Na een mindere eerste helft en een stuk betere tweede werden dus drie broodnodige punten bijgeschreven in de strijd om een plek bij de bovenste plaatsen. Desondanks toch een zeer mooie prestatie, gezien het feit dat, toen het laatste fluitsignaal klonk, er vijf spelers van Jo19 op het veld stonden.

Het verschil met Koningslust, dat al geruime tijd op de derde plaats bivakkeert, is inmiddels weer teruggebracht naar twee punten, dus kan er nog van alles gebeuren in de laatste twee wedstrijden.

Over drie weken, op 12 mei, gaat de competitie haar allerlaatste fase in. Tegenstander dan is SC Leeuwen, trotse koploper van deze 5de klasse. Op voorhand dus een lastig verhaal, maar gezien de belangen aan beide zijdes zit er wellicht een stunt in voor de roodwitten.