13.9 C
zaterdag 27 april 2024
Home- St. JozefparochieSJVV loopt tegen zure nederlaag aan in Tegelen (2-1)

SJVV loopt tegen zure nederlaag aan in Tegelen (2-1)

Na vier opeenvolgende overwinningen heeft SJVV weer eens verloren. Tegen TSC’04 werd maar weinig weggegeven, maar het speelde zelf niet goed genoeg om daar veel tegenover te zetten. Het werd 2-1 voor de gastheren.

Wedstrijdverslag door Ron van de Werf

De wind had afgelopen zondag de kop op gestoken en dat had z’n weerslag op het spel. In de eerste helft speelde SJVV met de wind schuin tegen. Automatisch had TSC de wind meer mee en daarmee probeerden ze de druk op te voeren door keeper Bodhi van Selow vaak de lange bal te laten spelen.

Dichtgespijkerd
Dat resulteerde overigens niet direct in kansen, maar SJVV kwam hierdoor totaal niet aan voetballen toe. Het middenveld werd helemaal dichtgespijkerd en tegen de fysiek spelende tegenstander was het lastig om voetballend tot kansen te komen. De ballen die Van Selow naar voren probeerde te trappen, kwamen vaak weer, gevangen door de wind, net zo hard terug, waardoor de druk er constant op bleef staan.

Na een klein half uur viel het eerste doelpunt te noteren. Een vrije trap werd bij de tweede paal weggelegd en op goal gekopt. Waar Van Selow in eerste instantie de bal nog met een reflex kon keren, was hij kansloos bij de tweede poging, die gemakkelijk kon worden binnengelopen. Heel veel meer gebeurde er eigenlijk niet. Nick Teeuwen was met zijn inzet nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij nam de bal te ver mee naar buiten om tot een goed schot te komen.

Dreigend SJVV
In de tweede helft was het spelbeeld totaal gedraaid. Nu zette SJVV de tegenstander vast. Daardoor kon het vaker dreigend worden, maar uitgespeelde kansen bleven uit. Wel was Bart Kuunders dichtbij met een vrije trap, maar zijn poging werd van richting veranderd en ging rakelings langs de, in dit geval, verkeerde kant van de paal. Een goede voorzet van Mark van den Akker bij de tweede paal kon niet worden verlengd, waardoor ook dit moment voorbij ging zonder dat het iets opleverde.

Toen de doelman van TSC een terugspeelbal totaal verkeerd raakte en door de wind terugkwam gewaaid bij Wout Munsters op de 16-meter werd er een overtreding begaan op diezelfde Munsters. Remco van den Akker stond achter de bal, maar zijn poging spatte uiteen op de paal. Het leek er domweg niet in te zitten deze middag.

Sterke ruggengraat
Zeker toen aan de andere kant TSC uit de eerste de beste kans van de tweede helft de 2-0 binnen frommelde met nog een kleine 20 minuten te gaan, ebde het geloof steeds verder weg. Echter blijkt SJVV dit jaar over een sterke ruggengraat te beschikken en het richtte zich dan ook nog maar eens op voor een slotoffensief.

Lars van Kuijlenburg kwam goed door op de rechterkant, maar zijn scherpe voorzet kon ook dit keer door niemand worden aangeraakt en verdween voorlangs. Even later viel dan toch de aansluitingstreffer. Remco van den Akker slingerde een vrije trap voor de goal. Die werd doorgekopt door een verdediger van TSC, met als gevolg dat de keeper kansloos moest toezien hoe de bal in de verre hoek plofte.

Alles op alles
Opeens was er weer geloof en met nog een dikke 10 minuten op de klok was er ook nog het een en ander mogelijk. Zoals wel vaker dit seizoen ging het in de slotfase alles op alles spelen en dat resulteerde ook direct in een kans voor de mee opgekomen Mark van den Akker. Zijn schot werd gepareerd en tot corner verwerkt, maar hij werd daarna hard onderuit gehaald. SJVV schreeuwde om een strafschop, maar de scheidsrechter had het niet gezien.

In een laatste poging om toch nog een gelijkspel uit het vuur te spelen werd de bal ingebracht tot gelegenheidsspits Bart Kuunders, die kon verlengen op Wout Munsters. De grensrechter stak zijn vlag omhoog voor buitenspel, maar dat was het in eerste en tweede instantie niet, waardoor de scheidsrechter liet doorspelen. Munsters kon hierdoor één op één doorlopen naar de keeper om de hoek uit te kiezen, maar hij schoot, in de veronderstelling dat hij wel buitenspel stond, de bal te zwak in om de keeper te verschalken.

Waar deze wedstrijd eigenlijk een gelijkspel verdiende, kreeg het uiteindelijk toch een winnaar. Niettemin houdt SJVV zicht op de plaatsen 3 tot en met 5 omdat de uitslagen van de concurrenten meevielen; Koningslust en Olympia Boys speelden allebei gelijk.

Met Pasen is er voor de roodwitten een weekendje rust ingepland, maar daarna barst de strijd om plek 3 helemaal los, Koningslust komt dan op bezoek. Na de 4-3 nederlaag daar, zal ook hier sportieve revanche een belangrijke drijfveer worden. Bij winst kan het gat terug worden gebracht tot 2 punten, wat deze wedstrijd natuurlijk uitermate belangrijk maakt voor het bereiken van de nacompetitie.