14.3 C
Deurne
zondag 28 april 2024
Home- St. JozefparochieSJVV schrijft geschiedenis in eigen huis en verpulvert RKSVV (12-0)

SJVV schrijft geschiedenis in eigen huis en verpulvert RKSVV (12-0)

Het duel van afgelopen donderdag tussen SJVV en RKSVV gaat de boeken in als een historische wedstrijd voor de roodwitten. Ze verpulverden de ploeg uit Swartbroek in hun grootste overwinning ooit: 12-0.

Wedstrijdverslag door Ron van der Werf

De laatste drie ontmoetingen tussen deze twee ploegen leverden altijd spannende wedstrijden op en dat werd ook van deze wedstrijd verwacht. Bovendien haalde RKSVV uit de laatste vijf wedstrijden alle acht punten van het lopende seizoen. Ook het feit dat er op het mindere tweede veld werd gevoetbald, deed vermoeden dat het een lastige wedstrijd ging worden voor de mannen uit de St. Jozefparochie.

Fraai schot
Niets bleek minder waar, al viel er in de eerste paar minuten aan allebei de kanten een kans te noteren. Het was eerst Remco van den Akker die met een fraai schot van afstand de kruising raakte, in de tegenstoot schoot een aanvaller van RKSVV de bal voorlangs. Toen kort daarna Van den Akker nog een dot van een kans had gemist, ging SJVV helemaal los. Nick Teeuwen brak de ban door een voorzet van Wout Munsters binnen te kegelen.

Daarna ging het hard, héél hard. Met de rust gingen beide ploegen namelijk aan de thee met een 9-0 tussenstand. Zoals aan de stand af te lezen was het alleen SJVV wat de klok sloeg. Het zette op de juiste manier druk en ging de duels goed aan. Daar kon de tegenstander zeker in de eerste helft niet mee omgaan, er werd ze zelfs niets bespaard.

Enorme beuk
De enige smet voor SJVV was het uitvallen van rechtsachter Myron van den Heuvel. Begrijpelijkerwijs namen de frustraties zienderogen toe bij RKSVV en die werden geuit op het moment dat Van den Heuvel de bal had. Met een enorme beuk werd hij tegen het gras gewerkt en het was meteen duidelijk dat dit er niet goed uit zag. Achteraf bleek de conclusie een hard gelag: sleutelbeenbreuk. Dat dit niet de bedoeling was, liet de speler van RKSVV ook snel merken: de frustratie sloeg snel om in schrik.

In de tweede helft zakte RKSVV, in tegenstelling tot de gehele eerste helft, wel in en probeerde de schade te beperken. SJVV had in de rust meteen twee keer gewisseld en kon zo nog enkele spelers wat welkome rust geven voor de laatste van deze loodzware serie van vijf wedstrijden in vijftien dagen. De roodwitten namen zelf ook wat gas terug om de krachten te sparen en zo kabbelde de tweede helft voort. Gescoord werd er uiteindelijk nog drie keer, zodat de einduitslag van 12-0 werd bereikt.

Om de wedstrijd nog wat meer historie te geven: de doelpunten werden gemaakt door Nick Teeuwen (3x), Remco van den Akker (3x), Wout Munsters (2x), Lars van Kuijlenburg (2x), Daan Bouwmans en een eigen doelpunt.

Komende zondag wacht nummer laatst Leveroy, weer een nieuwe wedstrijd waarbij SJVV gewoon weer bij de pinken moet zijn om winnend van het veld te kunnen stappen, maar dat het in vorm is, dat staat buiten kijf. Bij een overwinning blijft het meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen.