9.1 C
Deurne
donderdag 2 februari 2023
Home- HelenaveenSlachtoffer van woningoverval in Helenaveen in kritieke toestand

Slachtoffer van woningoverval in Helenaveen in kritieke toestand

De 47-jarige man uit Helenaveen die maandagochtend bij de woningoverval aan de Lagebrugweg gewond raakte, verkeert in kritieke toestand. De politie meldt dat er bij de overval zeer veel geweld is gebruikt. Een naaste heeft hem rond 8.00 uur vanmorgen zwaargewond aangetroffen.

“Wij onderzoeken deze zaak en vermoeden dat de bewoner het slachtoffer is geworden van een gewelddadige woningoverval. Onze recherche wil graag weten wat er is gebeurd én zoekt getuigen en camerabeelden”, meldt de politie Noord-Brabant. Het slachtoffer heeft een pluimveehouderij aan de Lagebrugweg in Helenaveen.

Ernstig gewond
Na de melding bij de politie werd er ook een traumahelikopter opgeroepen maar de man werd uiteindelijk met een ambulance afgevoerd naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De politie meldt dat het slachtoffer niet aanspreekbaar was en ernstig gewond was geraakt.

Team Grootschalige Opsporing
Door de omstandigheden waaronder het slachtoffer werd aangetroffen gaat de politie uit van een misdrijf. “Het tijdstip van het incident ligt vermoedelijk tussen gisteravond, zondag 10 juli om 19.00 uur en 08.00 uur maandagochtend. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is opgestart om deze ernstige zaak te onderzoeken”, meldt de politie.

Dagenlang sporenonderzoek
De recherche hoort op dit moment getuigen en doet buurtonderzoek. Ook kijken zij of er (beveiligings-)camera’s in de buurt hangen waarvan de beelden mogelijk kunnen helpen om meer duidelijkheid te krijgen over deze zaak. Daarnaast zijn specialisten van de Forensische Opsporing ingeschakeld die hun onderzoek richten op bruikbare sporen. Het forensisch sporenonderzoek op de locatie zal naar verwachting enkele dagen in beslag nemen.

Videobeelden
Getuigen of mensen met camerabeelden wordt gevraagd zich zo snel mogelijk bij de politie te melden. Omdat niet duidelijk is wanneer de man precies is overvallen, vraagt de politie ook om beelden van zondag- op maandagnacht. Heb je iets gehoord of gezien dat met dit incident te maken heeft? Of heb je de afgelopen dagen iets verdachts gezien in de omgeving van de woning aan de Lagebrugweg? Bel dan met 0800-6070 (Opsporingstiplijn) of anoniem via 0800-7000.

Mogelijke vluchtroute
De politie geeft aan dat er mogelijk sprake is van een vluchtroute van de dader(s) die vanaf de Lagebrugweg uitkomt bij het nabij gevestigde Esso Tankstation (Rijksweg A67). Daarom vraagt de politie ook mensen die in die omgeving zijn geweest om zich te melden: “Bevond u zich tussen zondag 10 juli 19.00 uur en maandag 11 juli 08.00 uur in de omgeving van óf bij het tankstation? Of mogelijk reed u over de A67 en passeerde u het tankstation. Heeft u toen iets bijzonders of opvallends gezien?  Wellicht personen of voertuigen die u opvielen? Laat het ons weten. Elk aanknopingspunt kan helpen.”

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen