26.9 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- VlierdenTheaterspektakel 1300 jaar Vlierden neemt bezoekers mee via maisveld en kerk naar...

Theaterspektakel 1300 jaar Vlierden neemt bezoekers mee via maisveld en kerk naar het café

De viering van het 1300-jarig bestaan van Vlierden werd met een knipoog bescheiden aangekondigd met de woorden: ‘Wa kleiner maar veul leuker’, maar van dat ‘kleiner’ was afgelopen weekend weinig te merken. Want het indrukwekkende ‘reizende’ toneelstuk werd door het publiek zeer gewaardeerd en was een groot succes.

Het levendige theaterspektakel dat de bezoekers afgelopen weekend meenam in de geschiedenis van Vlierden via het maisveld en kerk naar het café, verraste het publiek keer op keer en op uiteenlopende manieren. Hierdoor konden de spelers rekenen op veel verdiende lachsalvo’s, applaus en hier en daar een traan.

Humor en nostalgie
Van verbazing over de grote tribune die in de openlucht was opgebouwd voor de eerste scene over ‘het jaar 721, toen ’t allemoal begon’ waarbij ook een pony, geit en kalfje ten tonele verschenen. Tot de kritische kijk bij ‘De zonde van het geld’ en de humor en nostalgie bij de scène ‘Mientje 11 hi gekalfd – laatste raadsvergadering van de Gemeente Vlierden’.

Vlierdense acteurs
Drie dagen lang werd de voorstelling die werd geschreven en geregisseerd door Peter Verberne en Frank van Rooij, opgevoerd door zo’n vijfentwintig Vlierdense acteurs van jong tot oud. De viering werd georganiseerd door ruim zestig vrijwilligers van verschillende verenigingen uit Vlierden die maanden bezig zijn geweest met de voorbereidingen.

Wandeling
Bij de theaterproductie werden de bezoekers meegenomen op een wandeling langs drie locaties die belangrijk zijn voor de geschiedenis van het Vlierden. Op elke plek werd een gedeelte van het theaterstuk opgevoerd waarbij je mee terug in de tijd werd gevoerd naar het leven in het vroegere Vlierden, met een doorkijk naar de huidige tijd.

Foto’s: Facebook Vlierden 1300/Marinus Biemans

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen