5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneSloop fabriekspanden Gebroeders Nies gestart; plek voor 50 nieuwe woningen in Deurne

Sloop fabriekspanden Gebroeders Nies gestart; plek voor 50 nieuwe woningen in Deurne

De sloop van de oude fabriekspanden van Gebroeders Nies Vouwkatonnage in Deurne is maandag 30 augustus gestart om plaats te maken voor vijftig nieuwe woningen. De uitvoering van de sloopwerkzaamheden zal ongeveer vier weken duren.

De planning was dat het neerhalen van de oude fabrieken aan de Laurens Costerstraat al klaar zou zijn maar er is wat vertraging omdat eerst alle asbesthoudende materialen verwijderd moesten worden voordat het pand ‘sloopklaar’ was.

Groen licht
In oktober van dit jaar zal op de locatie de bodemsanering plaats vinden, daarna moet nog in overleg met de gemeente Deurne het bestemmingsplan gewijzigd worden. Peelstaete en Burgt Bouw die de nieuwe woningen gaan bouwen, hopen halverwege december groen licht te krijgen voor de start van de bouw. De nieuwe huizen moeten begin 2023 klaar zijn.

Familiebedrijf
Met de sloop van de oude gebouwen van Gebroeders Nies Vouwkatonnage komt nu ook zichtbaar een einde aan het bestaan van het familiebedrijf dat in december 2019 haar deuren sloot. De familie Nies startte aan de Laurens Costerstraat in 1913 een drukkerij die in vijf generaties actief is geweest in de branche.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen