14.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneSnelweg weer geopend; A67 richting Eindhoven hele nacht dicht door vrachtwagenbrand met...

Snelweg weer geopend; A67 richting Eindhoven hele nacht dicht door vrachtwagenbrand met 22 ton kaas

De A67 ter hoogte van Helden is sinds zaterdagochtend weer geopend voor verkeer in beide richtingen. Rijkswaterstaat meldt rond 11.00 uur dat de spoedreparatie op de snelweg richting Eindhoven klaar is en dat omrijden niet meer nodig is.

De grond naast de snelweg was vervuild door de brandende vrachtwagen die was geladen met kaas en moest worden vervangen. De chauffeur raakte bij het incident niet gewond en kon ongedeerd uit de cabine van zijn vrachtauto komen. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een technisch mankement aan het voertuig.

22 ton kaas
Door het vuur dat vrijdagmiddag rond 13.10 uur ontstond, moest het verkeer op de snelweg worden stilgelegd in beide richtingen. Omdat de brandende vrachtwagen 22 ton kaas vervoerde, was het voor de brandweer moeilijk om het vuur te blussen en was er grote rookontwikkeling die zich verspreidde over de snelweg en het zicht belemmerde.

Omleiding
Om gevaarlijk situaties te voorkomen, werd de A67 direct afgesloten en werden weggebruikers richting Eindhoven vanaf knooppunt Zaarderheiken omgeleid via de A73 en A2. Het ingesloten verkeer werd in eerste instantie teruggeleid maar kon vrij snel weer langs het incident rijden. Verkeer vanuit Eindhoven moest vanaf knooppunt Leenderheide via de A2, N276 en A73 omrijden.

Herstelwerkzaamheden
Vrijdagmiddag kon verkeer richting Venlo na 17.00 uur weer gebruikmaken van alle rijbanen maar de snelweg richting Eindhoven zou zeker tot in de loop van zaterdag gesloten blijven vanwege werkzaamheden. Deze waren noodzakelijk vanwege bodemvervuiling en de grond moest daarom gesaneerd worden. Rijkswaterstaat heeft daarnaast ook nog een aantal andere herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

Lees ook: Lange files op A67; snelweg in beide richtingen afgesloten door brandende vrachtwagen bij Helden

Foto: Rijkswaterstaat

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen