25.4 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneLeren stilleven fotograferen met workshop van Fotoclub Optika in Deurne

Leren stilleven fotograferen met workshop van Fotoclub Optika in Deurne

Het lijkt zo makkelijk; een stilleven fotograferen. Want wat je fotografeert is iets dat om te beginnen al niet beweegt en dus makkelijker is vast te leggen op de gevoelige plaat. Dat zou je zeggen maar in de praktijk ligt dat wel even anders. Tahné Kleijn weet daar als professioneel fotograaf alles van. Fotoclub Optika houdt dinsdag 28 maart in samenwerking met de uit Helmond afkomstige fotograaf een workshop waarbij je alles leert over het fotograferen van een stilleven.

“In één avond krijg je allerlei handvatten om een inspirerend en aansprekend stilleven te maken. Je wordt geholpen met de compositie, verschillende kleuren, texturen en de belichting”, vertellen de leden van Optika. De uitleg wordt gegeven op een manier zodat je er thuis zelf mee verder kan. “Je hoeft dus niet persé dure lampen aan te schaffen om vaker een stilleven te maken”, geeft de fotoclub aan.

Voorwerpen
Het enige dat de deelnemers hoeven mee te nemen, zijn een fotocamera en eventueel een statief en voorwerpen om het stilleven mee te maken. Als tip geven de leden van Optika mee om voorwerpen te kiezen die zowel qua thema als formaat bij elkaar passen. Op locatie zijn ook attributen van de organisatie aanwezig die gebruikt mogen worden voor het stilleven.

Clubgebouw
Aanmelden voor de workshop kan tot 24 maart door te bellen met 06-53463699, er is plaats voor maximaal 20 personen. De kosten voor deelname zijn 15 euro per persoon, inclusief koffie en thee. De workshop vindt plaats op dinsdag 28 maart van 19.30 tot 22.00 uur in het clubgebouw van Fotoclub Optika op Sportpark Kranenmortel aan de Energiestraat 7 in Deurne. Deelnamekosten dienen vooraf te worden overgemaakt op rekeningnummer NL45 RABO 0110896726 ten name van Fotoclub Optika.

Dit jaar worden er nog meer workshops gehouden met op 25 april de workshop Splash en op 26 september de workshop Vermeer.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen