25.1 C
Deurne
woensdag 29 juni 2022
Home- DeurneSoemeersingel Helenaveen week afgesloten door aanbrengen snelheidsremmers

Soemeersingel Helenaveen week afgesloten door aanbrengen snelheidsremmers

De gemeente gaat snelheidsbeperkende maatregelen nemen op de Soemeersingel in Helenaveen. Hierdoor is de weg van maandag 29 november tot en met vrijdag 3 december afgesloten voor alle verkeer tussen 8.00 en 16.30 uur.

In die week gaat de gemeente drempels aanbrengen tussen de wegversmallingen en op de rechte stukken worden verkeerseilandjes geplaatst. Ook komen er extra bochtschildjes, bermplanken en weggeleiders op de Koolweg. Voor en achter de eilandjes worden voor de extra zichtbaarheid ook nog puntstukken met wegenverf aangebracht met bijbehorende verkeersborden.

Slecht wegdek
In mei vorig jaar vond er nog een ernstig ongeval plaats op de Soemeersingel met dodelijke afloop. Hierna heeft de gemeente Deurne een onderzoek laten doen naar de verkeersveiligheid op die weg en die bleek niet in orde. Op verschillende plaatsen is het wegdek verzakt en zitten er scheuren in het asfalt. Daarom werden er eerder al borden geplaatst met de tekst ‘slecht wegdek’ en werd de maximumsnelheid van 60 naar 30 kilometer per uur omlaag gebracht.

Lange termijn
Het onderzoeksbureau adviseerde toen ook om op de plekken van de wegverzakkingen de snelheid beperkende maatregelen te treffen, die nu komende week worden uitgevoerd. De gemeente werkt op dit moment scenario’s uit over hoe de weg aangepakt kan worden voor de lange termijn, verwachting is dat er meer duidelijkheid komt begin 2022.

Verkeersveiliger
Nadat de snelheidsremmers zijn geplaatst, vindt er een verkeersaudit plaats die moet uitwijzen of de getroffen maatregelen afdoende zijn om de weg verkeersveiliger te maken of dat er nog aanvullende maatregelen nodig zijn. De Soemeersingel en de Koolweg blijven voorlopig 30 kilometer-wegen. Tijdens de werkzaamheden van 29 november tot en met 3 december wordt een omleidingsroute ingesteld.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen