28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneSpeciaal label voor producten uit de Peel moet zorgen voor meer lokaal...

Speciaal label voor producten uit de Peel moet zorgen voor meer lokaal kopen door consumenten

In het Land van de Peel worden door agrarisch ondernemers, horecaondernemers of streekwinkels veel mooie lokale producten gemaakt en verkocht. Om de verkoop hiervan te stimuleren, hebben VVV Land van de Peel en ZLTO de Peel het label ‘Product uit Het Land van de Peel’ ontwikkeld.

Vorig weekend werd het label officieel gelanceerd tijdens de Agrarische Dagen in Someren. Topchef Jermain de Rozario serveerde daarbij een kleine lokale versnapering aan alle aanwezigen.

Direct van de boer
Het keurmerk garandeert dat het gaat om een product dat in de regio is geproduceerd. Dat is iets dat consumenten steeds meer waarderen. Ook horecaondernemers kiezen tegenwoordig vaker voor producten die direct afkomstig zijn van de boer in de buurt omdat het gebruik van lokale ingrediënten hun gasten aanspreekt.

Extra dimensie
Voor het label ‘Product uit Het Land van de Peel’ ontwikkelden Land van de Peel en ZLTO de Peel ook een volledige huisstijl en promotiecampagne. “Die zorgt ervoor zorgt dat lokale producten zichtbaar worden in het landschap en op de kaart komen bij onder meer de toerist, inwoner en chef-kok. Ook geven lokale producten een belangrijke extra dimensie aan recreatie in het buitengebied”, geven de organisaties aan.

Bij ondernemers die deelnemen aan het label, worden niet alleen de producten voorzien van de uiting ‘Product uit Het Land van de Peel’ maar is ook met bijvoorbeeld een erfbord al vanaf een afstand te zien dat het bedrijf lokale producten maakt en verkoopt.

Foto: VVV Land van de Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen