23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneKunst, cultuur en mode komen bij elkaar op de Markt in Deurne

Kunst, cultuur en mode komen bij elkaar op de Markt in Deurne

Met zo nu en dan een zonnetje dat doorbrak kwamen op de Markt in Deurne zondagmiddag verschillende kunst- en cultuurvormen samen bij de Cultuurparade. Tegelijkertijd waren verschillende winkels geopend in verband met de modekoopzondag en lieten een aantal modellen op de rode loper de nieuwe herfst- en wintermode zien in het centrum van Deurne.

Op het podium dat op de Markt was klaargezet, konden verschillende lokale cultuurverenigingen en artiesten zich presenteren aan het publiek. Er waren optredens van onder meer Showballet Poertwa uit Liessel. De dansvereniging was aanwezig met drie groepen van de vereniging die met hun optredens lieten zien wat de leden allemaal kunnen op dansgebied.

Nieuwste hits
Ook de leden van Ballet- en Dansstudio Loes uit Deurne lieten hun kunsten zien en de dansers van DéDé Dance lieten de bezoekers kennismaken met danceballet; een unieke dynamische dansstijl, op de nieuwste hits. Die vorm is niet alleen gericht op dansprestaties maar oefent de deelnemers ook in techniek, uithoudingsvermogen, coördinatie, houding, spierkracht en lenigheid. Daarnaast waren er leden van Mylagro waar sinds 2016 in Deurne (privé) zangles en musicalles wordt gegeven. Een aantal van de zangleerlingen lieten het publiek kennismaken met hun repertoire.

Nederpop
Rond 16.00 uur werd de middag afgesloten met een optreden van de Deurnese Nederpopband Boven Water. Ze lieten de bezoekers van de Cultuurparade hun zelfgeschreven nummers vol beeldspraak en dubbelzinnigheden horen. Naast de muziek en dans kon je op de Markt zondag ook letterlijk proeven van diverse culturen die leven in Deurne door inwoners van verschillende afkomst. Bezoekers konden kennismaken met hapjes uit een aantal landen, daarnaast konden er culturele wandelroutes in alle wijken en dorpen in de gemeente Deurne worden gelopen.

DMG-fotograaf Harold van der Burgt maakte een fotoreportage van de Cultuurparade en modekoopzondag in Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen