9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- St. JozefparochieSpeuldries gaat weer open na turbulente tijd; ‘We willen iets terugdoen voor...

Speuldries gaat weer open na turbulente tijd; ‘We willen iets terugdoen voor hele Deurnese gemeenschap’

De Speuldries in de Sint Jozefparochie gaat dit jaar een extra dag open om kinderen alvast een voorproefje te geven van de nieuwe glijbaan. Het bestuur van de speeltuin wil op deze manier iedereen bedanken voor de vele steun die de organisatie heeft ontvangen vanuit de Deurnese gemeenschap tijdens de turbulente periode van de afgelopen maanden.

Op zaterdag 30 maart kunnen kinderen van 13.30 tot 17.00 uur alvast een ‘sneak preview’ krijgen van het nieuwe speeltoestel. “De officiële opening volgt later, maar we willen iedereen die ‘niet te houden is’ alvast de gelegenheid geven om hem te komen testen. Misschien komt de paashaas ook nog wel langs”, aldus het bestuur van de speeltuin.

Fraude
Of de nieuwe glijbaan er wel zou komen, was voor de stichting een tijd onzeker nadat in november van vorig jaar bleek dat de Speuldries slachtoffer was geworden van fraude. Er bleek een fors bedrag aan het vermogen van de stichting te zijn onttrokken door handelingen van hun eigen penningmeester. “Geld dat we hadden willen besteden aan twee nieuwe glijbanen in onze mooie speeltuin”, legt het bestuur uit.

Hierdoor beschikte de Speuldries op dat moment niet meer over voldoende financiële middelen om de bestelling te betalen. Omdat de leverancier begrip had voor de situatie werd de nieuwe glijbaan toch alvast geleverd en kreeg het bestuur van de Speuldries uitstel van betaling.

Massale steun
Ondertussen kreeg de gratis toegankelijke speeltuin massale steun vanuit de gemeenschap van Deurne en omgeving. Talloze mensen stuurden berichten en maakten spontaan geld over, bedrijven zetten acties op om geld in te zamelen, kinderen gingen statiegeldflessen inzamelen en er werd een crowdfundingsactie opgezet.

De bestuursleden en andere vrijwilligers zijn dankbaar voor die positieve steun die ze in de zware tijd hebben ontvangen van iedereen die de speeltuin een warm hart toedraagt. Daarom bieden ze komende zaterdag de gelegenheid om het nieuwe speeltoestel alvast te kunnen bekijken en gebruiken: “We zijn namelijk trots op de speeltuin met zijn nieuwe glijbaan en dat willen we vieren. We willen iets terugdoen voor de hele Deurnese gemeenschap, want zij hebben ons ongelooflijk gesteund! En daarom gaan we doen waar we goed in zijn; kinderen gewoon lekker laten spelen.”

Afgelopen jaar werd in oktober afscheid genomen van de oude gele glijbaan. Deze moest wijken omdat de veiligheidseisen voor speeltoestellen steeds strenger worden en de oude baan in de toekomst hier niet meer aan zou voldoen.

Naast de extra opening op zaterdag 30 maart, is de Speuldries vanaf dinsdag na Pasen weer doorlopend geopend tijdens het nieuwe seizoen.

Foto’s: Harold van der Burgt/De Speuldries

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen