9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing De Ster tegen SV Deurne; blauwwitten vol vertrouwen opnieuw naar Zuid-Limburg

Voorbeschouwing De Ster tegen SV Deurne; blauwwitten vol vertrouwen opnieuw naar Zuid-Limburg

Het restant van de competitiewedstrijd tegen RKSV De Ster staat voor SV Deurne op het programma voor Tweede Paasdag. Twee weken geleden kwam er na een onfortuinlijke botsing tussen Finn van der Steijn en de doelman van de gastheren noodgedwongen een vroegtijdig einde aan de wedstrijd.

Hierdoor zijn er aanstaande maandagmiddag in Stein nog ruim 65 minuten te spelen. Met Van der Steijn gaat het geleidelijk aan weer de goede kant op. Hij was afgelopen zondag alweer als toeschouwer aanwezig bij de ruime 3-0 thuisoverwinning van de Deurnese ploeg op VV Chevremont.

Vol vertrouwen
Door deze zege staan de blauwwitten met 26 punten op een solide zesde plek in de rangschikking en reist het team met een goed gemoed en vol vertrouwen af naar Zuid-Limburg. Waar het Deurnese vaandelteam afgelopen weekend drie punten kon bijschrijven, leed De Ster op bezoek in Helmond bij RKSV Mierlo-Hout een forse nederlaag.

De ploeg van hoofdtrainer Pedro Ricksen keek, mede door een hattrick van spits Milan van Loon van ’t Hout, al na een halfuur tegen een onoverbrugbare 4-0 achterstand aan. Topschutter Frank Kamps tekende in de slotfase voor de eretreffer van zijn ploeg en daarmee tevens voor zijn negentiende competitietreffer van het seizoen. In eigen huis willen ‘De Sterren’ zich ongetwijfeld gaan herpakken, en de huidige vijfde plaats in de stand behouden ten opzichte van de blauwwitten.

Met Frank Kamps beschikt De Ster over de topscorer van de Eerste Klasse F. De boomlange spits is met zijn lengte zowel in aanvallend als verdedigend opzicht bij onder andere dode spelmomenten van enorme waarde. Kamps wordt veelal geflankeerd door de rappe en uiterst vaardige aanvallers Marchello Paterek en Giel Piereij. Met name die laatste was eind oktober een grote plaag op de Kranenmortel en stond meermaals aan de basis van een aantal vlot lopende aanvallen van zijn elftal.

Eerder dit seizoen wist het Deurnese team in de absolute slotfase beslag te leggen op de zege tegen de Ster. In een mêlee van spelers schoot Gert Swinkels destijds middels een vlammende uithaal de bal tegen de touwen, en veroorzaakte zo een enorme explosie van vreugde onder de Deurnese aanhang.

Hoewel de formatie van hoofdtrainer Pedro Ricksen meer dan voldoende mogelijkheden had om op het scorebord te verschijnen, was doelman Peter Strijbosch met uitstekend keeperswerk telkens een sta-in-de-weg en bleek daarnaast het houtwerk ons vaandelteam die middag goed gezind. Alles bij elkaar genomen was Deurne na ruim 96 minuten voetbal het meest fortuinlijk.

Of de blauwwitten dit keer ook zo voortvarend te werk kan gaan, zal maandag blijken nadat scheidsrechter Elsayyad om 14.30 uur de wedstrijd opnieuw in beweging brengt op Sportpark ’t Hetjen in Stein.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen