11.6 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneSpeuldries zoekt versterking voor ijsbeeractie: ‘We maken er een feestje van’

Speuldries zoekt versterking voor ijsbeeractie: ‘We maken er een feestje van’

Het is inmiddels een bekend beeld in Deurne: de als ijsbeer verkleedde kinderen die door de straten trekken om geld in te zamelen voor speeltuin De Speuldries in de St. Jozefparochie. Om de actie dit jaar nog succesvoller te maken, is de organisatie op zoek naar meer kinderen en ouders die mee willen helpen met de inzameling.

Op zaterdag 21 januari gaan de ijsberen weer op pad voor de gratis toegankelijke speeltuin. “We proberen er echt een feestje van te maken voor iedereen die meedoet”, zegt Ilse Joosten van De Speuldries. “We kunnen het geld goed gebruiken voor het onderhoud van onze speeltoestellen. In 2024 moeten we ook onze grote gele glijbaan gaan vervangen en dat gaat ook nog een aardige duit kosten.”

Frietjes
Mensen die mee willen helpen, kunnen zelf kiezen of ze een dagdeel of een hele dag mee willen lopen. Er wordt ingezameld van 09.30 tot 12.30 uur en in de middag van 13.00 tot 15.30 uur. “We verzamelen en vertrekken vanuit het Hofke van Marijke en voor de kinderen die deelnemen is er iets lekkers en een aardigheidje als bedankje. Voor degene die besluit om de hele dag mee te lopen, zijn er lekkere frietjes tussen de middag”, vertelt Joosten.

Aanmelden
Jezelf aanmelden kan via despeuldries@hotmail.com. Je kunt je ook als groepje opgeven, legt Ilse Joosten uit: “Geef per kind graag de naam, leeftijd en adres op zodat we makkelijk groepjes kunnen maken. En de naam of namen van de volwassene die als begeleider mee kan. Mocht je een auto ter beschikking hebben, laat het dan ook even weten.”

Foto: De Speuldries (op de foto kinderen die eerder deelnamen aan de inzamelactie)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen