23.1 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneVerkiezing DMG Carnavalskraker 2023 van start; ‘Enorme hoeveelheid muzikaliteit en creativiteit’

Verkiezing DMG Carnavalskraker 2023 van start; ‘Enorme hoeveelheid muzikaliteit en creativiteit’

Door corona moest Deurne het een aantal jaren zonder Carnavalskrakerverkiezing doen, maar dit jaar is de liedjescompetitie van DMG radio weer terug. Artiesten uit de gemeente Deurne kunnen hun carnavalsnummer insturen tot vrijdag 10 februari om 11.11 uur en meedingen naar de DMG Carnavalskraker Trofee.

Naast de wisselbokaal krijgt de winnaar van de liedjeswedstrijd een professionele videoclipopname aangeboden en mogen de artiesten die eindigen op de eerste, tweede en derde plek hun carnavalslied uitvoeren tijdens de sleuteloverdracht op de Markt in Deurne.

Creativiteit
Het voornaamste doel van de competitie is de lokale carnavalsmuziek promoten, legt Eric Welten van DMG uit: “Er worden elk jaar in onze gemeente geweldige carnavalsnummers gemaakt die het verdienen om zoveel mogelijk publiciteit te krijgen en gehoord te worden. Bij deze wedstrijd worden we elke keer verrast door de enorme hoeveelheid muzikaliteit en creativiteit die er is bij de deelnemers in onze regio.”

Vakjury
Welten zit samen met nog twee andere dj’s van DMG in de vakjury die de inzendingen keurt. “Dat doen we dit jaar samen met zanger en muzikant Gerard van Kol. We beoordelen de liedjes op vier punten; namelijk originaliteit, muzikaliteit, tekst en carnavalesk-heid. Daarnaast komt er een publiekspoll waarbij alle inwoners van Deurne ook mee kunnen bepalen wie de winnaar moet worden”, legt Eric Welten uit.

Regelement
Aan de liedjes die meedoen in de wedstrijd worden wel een paar eisen gesteld. “Belangrijkste is dat de artiest uit de gemeente Deurne komt. Als het om een band gaat, dan moet er tenminste één lid uit onze gemeente komen. Sinds een paar jaar mogen ook muzikanten uit Griendtsveen meedoen omdat we daar al vaker het verzoek voor hebben gekregen”, zegt Welten. Artiesten die meedoen aan de competitie kunnen volgens hem het beste van te voren even het regelement goed doorlezen: “Daar staan alle voorwaarden in en als de inzending daaraan voldoet, weet je als deelnemer ook meteen dat je nummer dan zeker wordt meegenomen in de competitie.”

Publiekspoll
Inzenden van liedjes kan tot vrijdag 10 februari om 11.11 uur via de Carnavalskrakerpagina op de website van DMG. Vanaf zaterdag 4 februari gaat de publiekspoll van start en kan al gestemd worden op alle nummers die tot dan zijn binnengekomen. Liedjes die daarna nog binnenkomen, worden toegevoegd tot de sluiting van de inzendtermijn. Woensdag 15 februari om 11.11 uur sluit de poll en gaan de juryleden hun oordeel verwerken met de stemmen uit de publiekspoll.

Mario Wijnen
“De winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag 18 februari om 11.11 uur in het DMG –radioprogramma Deurne Draait Door”, vertelt Eric Welten. “Die ontvangt dan de Trofee die we vanaf dit jaar hebben opgedragen aan de bedenker ervan: Mario Wijnen. Dit is de eerste keer sinds zijn overlijden dat we de wisselbokaal uitreiken en daarom vonden wij het mooi om hem op die manier te eren. Mario’s vrouw Fiona zal de Carnavalskraker Trofee dit jaar ook overhandigen aan de winnaar.”

Druk dagje
Voor de winnaar of winnaars van de liedjescompetitie wordt zaterdag 18 februari een druk dagje. Welten legt uit: “Dat begint al met de bekendmaking om 11.11 uur in de studio van DMG Radio. Daarna gaan ze om 12.00 uur meteen in de tv-studio de videoclip opnemen en om 15.30 uur staan ze op het podium bij de sleuteloverdracht en mogen ze hun lied uitvoeren op de Markt in Deurne.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen