14.9 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneSpoorwegovergang is vrij en borden staan verkeerd

Spoorwegovergang is vrij en borden staan verkeerd

Vlierdensweg FabriekstraatGisteren is de spoorwegovergang Stationsstraat, bij de Vlierdenseweg in Deurne, open gegaan. De straatnaamborden zijn ook geplaatst – zij het verkeerd. Want de Fabrieksstraat staat aangeduid als Vlierdenseweg.

De gemeente Deurne zal dit spoedig herstellen. De doorgaande route over de Vlierdenseweg is bijna open, maar de aannemer werkt daar nog tussen de Katoenstraat en Sint Jozefstraat. Mensen kunnen het spoor weer oversteken van de Stationsstraat naar de Fabrieksstraat en Katoenstraat en andersom.

Lees ook: Spoorwegovergang Stationsstraat gaat weer open

Bestuursovereenkomst
Op 26 maart heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat de bestuursovereenkomst getekend tussen het ministerie en de gemeente Deurne voor de verbetering van de spoorwegovergang Vlierdenseweg. Ook gedeputeerde Christophe van der Maat van provincie Noord-Brabant en president-directeur Pier Eringa van ProRail waren toen aanwezig.

Verbeterprogramma
Deurne kreeg voor de verbetering van de spoorwegovergang Vlierdenseweg cofinanciering van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en een bijdrage van provincie Noord-Brabant en de Metropoolregio Eindhoven (MRE). De spoorwegovergang is nu verbeterd in het kader van het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO). De weg en de fietspaden zijn anders ingericht, waarmee de situatie voor auto- en fietsverkeer veiliger en de doorstroming beter is. Bij de Binderendreef komt een spoortunnel.

Lees ook: Verbetering spoorwegovergang Vlierdenseweg ondertekend

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen