23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneVerbetering spoorwegovergang Vlierdenseweg ondertekend

Verbetering spoorwegovergang Vlierdenseweg ondertekend

Deurne kreeg op maandag 26 maart belangrijk bezoek. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat kwam naar Deurne voor de ondertekening van een bestuursovereenkomst tussen het ministerie en de gemeente Deurne voor de verbetering van de spoorwegovergang Vlierdenseweg.

Bij het bezoek waren ook gedeputeerde Christophe van der Maat van provincie Noord-Brabant en president-directeur Pier Eringa van ProRail aanwezig. Samen met de staatssecretaris kwamen zij met eigen ogen de werkzaamheden bij de Vlierdenseweg, die onlangs zijn gestart, bekijken.

Deurne krijgt voor de verbetering van de spoorwegovergang Vlierdenseweg cofinanciering van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en een bijdrage van provincie Noord-Brabant en de Metropoolregio Eindhoven (MRE). De spoorwegovergang wordt verbeterd in het kader van het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO). De weg en de fietspaden worden anders ingericht, waarmee de situatie voor auto- en fietsverkeer veiliger wordt en de doorstroming verbetert.

Op maandag 26 maart werd niet alleen het startsein gegeven voor de aanpak van de spoorwegovergang Vlierdenseweg, maar voor drie spoorwegovergangen in Deurne. Ook de spoorwegovergang Liesselseweg wordt verbeterd. Bij de Binderendreef komt een spoortunnel.

(Foto website gemeente Deurne)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen