17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneSportdromen van mensen met een beperking of aandoening komen uit door nieuw...

Sportdromen van mensen met een beperking of aandoening komen uit door nieuw project in de Peel

Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen, toch is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Daarom wil Uniek Sporten De Peel dit doorbreken met het project ‘Sportdromen’.

“Met steun van het BrabantSport Fonds kunnen we zes mensen met een beperking of aandoening in deze regio heel blij maken door hun sportdroom te verwezenlijken”, vertelt beweegcoach Lisanne van der Veen van Uniek Sporten De Peel.

Passende sport
Ze legt uit dat er veel mensen een sportdroom hebben, maar dat die het vaak lastig vinden om de wens te realiseren. Bij Uniek Sporten De Peel wordt gratis ondersteuning geboden om mensen met een beperking of aandoening te helpen bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. “Als regiocoördinator houd ik mij bezig met alle initiatieven op het gebied van aangepast sporten in deze regio”, zegt Van der Veen. Iedere gemeente heeft een eigen beweegcoach Uniek Sporten, Lisanne is dat voor Helmond.

G-voetbal
Het project ‘Sportdromen’ is bedoeld om te laten zien dat echt iedereen kan bewegen. “Denk bijvoorbeeld aan fietsen of hardlopen met begeleiding, fitnessen, rolstoeltennis, G-voetbal of sporten met een prothese. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Ik ben heel benieuwd naar de sportdromen van mensen in deze regio”, vertelt Lisanne van der Veen enthousiast.

Zes sportdromen
Mensen met een beperking of aandoening die een sportdroom hebben, kunnen zich tot en met maandag 10 april aanmelden door het formulier in te vullen op unieksportenbrabant.nl/sportdromen. “Mensen mogen ook een sportdroom voor iemand anders insturen. In totaal kunnen er in de regio zes sportdromen mede mogelijk worden gemaakt”, legt Van der Veen uit. Het kiezen van de winnaars gebeurt door een jury aan de hand van de verhalen over de sportdromen, waarna de zes gekozen personen hun sportdroom uit kunnen laten komen.

Foto: Uniek Sporten De Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen