9.2 C
Deurne
dinsdag 20 februari 2024
Home- DeurneSportraad wil inwoners gemeente Deurne in beweging krijgen met 19.000 euro subsidie

Sportraad wil inwoners gemeente Deurne in beweging krijgen met 19.000 euro subsidie

De Sportraad Deurne wil inwoners van de gemeente Deurne aan het sporten en bewegen krijgen. Hiervoor hebben ze een subsidie van 19.000 euro beschikbaar voor sportaanbieders die de mensen hierin gaan begeleiden. Verschillende sport- en beweegaanbieders, onderwijsinstanties, maatschappelijke partners en mensen uit het bedrijfsleven uit Deurne zijn betrokken bij de Sportraad die is ontstaan uit het Deurnes sportakkoord.

In dit plan moet inclusief sporten en bewegen een leven lang mogelijk zijn voor elke inwoner van de gemeente. Verder is de ambitie om een positieve sportcultuur te creëren waarin met plezier, veilig, eerlijk en zorgeloos gesport kan worden. Tot slot moet het sportakkoord er voor zorgen dat meer kinderen gaan sporten en zo aan de beweegrichtlijnen voldoen.

Vanuit het Deurnes sportakkoord is 19.000 euro beschikbaar voor het uitvoeren van activiteiten. Dit komt neer op jaarlijks 475 uur beschikbare uren, schat de Sportraad. Het budget kan door sportaanbieders besteed worden aan arbeid en kosten.

Bij een onafhankelijke besliscommissie kunnen de aanbieders zich aanmelden voor deelname. Om in aanmerking te komen, moeten de activiteiten verder gaan dan enkel het belang van de aanbieder zelf, ze moeten ook een maatschappelijke waarde hebben en innovatief zijn.

Om het budget aan te vragen, kunnen sportaanbieders het aanvraagformulier invullen op:  https://www.sportraaddeurne.nl/aanvraagformulier.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen