In het centrum van Deurne hebben verschillende mensen zondag kennis kunnen maken met een niet al..." />
-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneOehoe trekt aandacht in centrum Deurne

Oehoe trekt aandacht in centrum Deurne

In het centrum van Deurne hebben verschillende mensen zondag kennis kunnen maken met een niet alledaagse vrouwelijke verschijning. Dit imposant dametje is 2 jaar en 8 weken, heeft een spanwijdte van 1,79 meter, weegt 4,7 kilo en haar naam is Sasha. Het gaat hier uiteraard niet om een mens, maar om een Siberische Oehoe. 

Een van haar baasjes, Paul, heeft haar in huis genomen naar aanleiding van een grote wens van zijn kleindochter. Sommige kinderen willen een hond of een kat, maar zij wilde een uil. Normaal zou dit natuurlijk niet mogelijk zijn, maar doordat opa Paul werkte als beheerder van een roofvogelasiel en al een vergunning had om roofvogels als huisdier te houden, kon haar droom uitkomen.

Grote aantrekkingskracht
Sasha is een rustige, aaibare uil die overal waar ze komt een grote aantrekkingskracht heeft op zowel volwassenen als kinderen. Iedereen wil maar al te graag gefotografeerd worden met haar. Daar ontstond het idee om zieke kinderen met behulp van Sasha, te gaan helpen en werd er een KiKa-actie opgezet. Haar baasjes geven samen met Sasha spreekbeurten op scholen en feestjes, in ruil voor een KiKa-sponsering. Door deze financiële hulp voor onderzoek en ondersteuning, krijgen kinderen met kanker een grotere kans om beter te worden.

Foto: Jeanny Nies

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen