9.7 C
Deurne
zaterdag 9 december 2023
Home- DeurneSportverenigingen krijgen financiële steun vanwege gevolgen coronacrisis

Sportverenigingen krijgen financiële steun vanwege gevolgen coronacrisis

Sportverenigingen die door de coronamaatregelen twintig procent of meer van hun omzet zijn verloren, kunnen een beroep doen op de TASO-regeling (tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19) van de overheid. Verenigingen kunnen een aanvraag indienen tussen 1 september en 4 oktober.

Alleen verenigingen die nog geen gebruik hebben gemaakt van een andere tegemoetkoming voor doorlopende lasten komen in aanmerking. De TASO-regeling is van toepassing op de doorlopende lasten, zoals kosten voor gas, water, licht en verzekeringen. Huurlasten vallen hier volgens de gemeente Deurne niet onder. Om aanspraak te kunnen maken op de financiële tegemoetkoming moet de sportclub twintig procent of meer omzetverlies hebben geleden in de periode 1 maart tot 1 juni of 1 juni tot 1 september.

Eenmalige vergoeding
Het gaat om een eenmalige vergoeding van maximaal 3.500 euro. Sportverenigingen kunnen een aanvraag indienen via de site van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook verhuurders van een sportaccommodatie komt de overheid tegemoet. Voor hen is de regeling ‘Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties COVID-19’ opgezet. Deze regeling is er voor verhuurders van sportaccommodaties aan sportverenigingen, die de huursom tussen 1 maart en 1 juni hebben kwijtgescholden. Het gaat bijvoorbeeld om de huur van een sporthal of een zwembad. Verhuurders kunnen een aanvraag indienen bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tussen 15 september tot 15 oktober.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen