5.7 C
Deurne
maandag 30 januari 2023
Home- NeerkantYara Kastelijn start niet bij NK wielrennen; ploeggenote test positief op corona

Yara Kastelijn start niet bij NK wielrennen; ploeggenote test positief op corona

De Neerkantse Yara Kastelijn zou eigenlijk zaterdagmiddag bij het NK wielrennen om 14.30 uur starten met een rit van 124,1 kilometer in 17 ronden. Maar omdat haar ploeggenote Inge van der Heijden positief op COVID-19 is getest, zullen de drie dames van Ciclismo Mundial niet verschijnen aan de start.

Bij het Nederlands kampioenschap wegwielrennen ondergingen de rensters en stafleden van Ciclismo Mundial corona-testen en hoewel wielrenster Inge van der Heijden geen symptomen van besmetting vertoonde, testte ze positief.

Omdat Van der Heijden afgelopen dinsdag een dag voor de test het parcours heeft verkend samen met Yara Kastelijn en Aniek Van Alphen zullen alle drie de rensters vandaag niet meedoen aan het Nederlands kampioenschap. Ploegleider Camiel van den Bergh die die ook dinsdag bij de verkenning was met de drie rensters zal ook niet aanwezig zijn. De rensters en ploegleider houden zich nu aan de quarantaineregels en zullen later opnieuw getest worden.

Afgelopen zaterdag werd Yara Kastelijn nog gehuldigd in haar woonplaats Neerkant. Daarbij werd ze verrast met de onthulling van een straat die naar haar vernoemd is: ‘YARA’s paedje’. Ruim 200 fans uit binnen- en buitenland waren op de uitgestelde huldiging afgekomen. Kastelijn werd in november Europees kampioen en zou in maart gehuldigd worden, maar dat kon niet doorgaan vanwege het coronavirus. Naast de onthulling van haar eigen straat, ontving Kastelijn ook nog een wielerbeeldje.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen