16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneSt. Willibrorduskerk zet deuren open tijdens Open Monumentendagen

St. Willibrorduskerk zet deuren open tijdens Open Monumentendagen

Cultuurliefhebbers kunnen komend weekend tijdens de Open Monumentendagen binnenkijken bij de St. Willibrorduskerk in Deurne. In de kerk aan de Markt in Deurne vindt zaterdag om 16.00 uur een orgelconcert plaats.

Bezoekers worden op zaterdag en zondag welkom geheten door de kerkwachten. Onder meer het gerestaureerde monumentale Smitsorgel uit 1838, de grafkelder en de torenkamer met oude foto’s zijn te bezichtigen. Ook kunnen bezoekers het Tapijt van Deurne en de wisseltentoonstelling over keramiek bewonderen. De St. Willibrorduskerk is zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur open voor publiek.

Het Dinghuis en De Wieger
Ook museum De Wieger en het Dinghuis zijn Deurnese monumenten. Het Dinghuis werd vroeger gebruikt als rechtbank. In 2018 is het pand volledig gerestaureerd en nu wordt het gebruikt als restaurant. Er is nog veel van vroeger te zien, zoals de oude schouw en de balken. Bovenin het gebouw heeft de Heemkundekring een tentoonstellingsruimte ingericht met voorwerpen en verhalen van vroeger.

De Wieger bestaat dit jaar 100 jaar. Dat wordt onder meer gevierd met een speciale fietsroute op zaterdag 17 september. Tijdens deze fietsdag ‘100 jaar De Wieger’ komen deelnemers langs verschillende locaties waar de familie Wiegersma haar sporen heeft achtergelaten. Eén van die plekken is de monumentale privé-begraafplaats van de familie.

Meer informatie over de Deurnese monumenten is de vinden op de website van de Open Monumentendagen.

Foto: Archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen