13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- HelenaveenStaatsbosbeheer zoekt mensen met groene vingers voor natuurwerkdag in Mariapeel

Staatsbosbeheer zoekt mensen met groene vingers voor natuurwerkdag in Mariapeel

Van boompjes zagen tot en met het uitgraven van trosbosbessen. Staatsbosbeheer is voor dit soort klusjes op zoek naar vrijwilligers die samen aan de slag willen gaan tijdens de landelijke Natuurwerkdag op 5 november.

In samenwerking met Werkgroep behoud de Peel doet Staatsbosbeheer dit jaar wederom mee aan de actie.

Plek met veel geschiedenis
Deze keer richt de groep zich op de Mariapeel tussen Helenaveen, Griendtsveen en America, waar de deelnemers aan de slag gaan bij het ‘land van Van Bommel’. Een plek met veel geschiedenis, volgens boswachter Lieke Verhoeven. “Op deze locatie werden tot 1996 nog bonen geteeld. De naam die de grond draagt, komt uit die tijd: het land was van de familie van Bommel.”

Staatsbosbeheer kocht de grond en maakte van het gebied weer natuur. “Door de voedselrijke landbouwbodem af te graven tot op het veen zijn er weer goede omstandigheden gecreëerd voor natuurontwikkeling. Na bijna 30 jaar is het gebied veranderd in vochtige heide en hoogveenlandschap, met soorten als dopheide, koningsvaren, veenmos en zonnedauw”, aldus Verhoeven.

Stevige en waterdichte schoenen
Jong en oud kan op zaterdag 5 november meehelpen met het zagen van boompjes en uitgraven van trosbosbessen. De activiteit begint om 9.30 uur aan de Zwarte Plakweg in America, waar de deelnemers verzamelen. Vervolgens wandelen zij naar het ‘land van Van Bommel’. Daar gaan zij tot 14.00 uur aan het werk.

Staatsbosbeheer adviseert geïnteresseerden om stevige en waterdichte schoenen of laarzen aan te trekken. Deelnemers krijgen gereedschap en handschoenen en eten en drinken. Mensen die mee willen doen, kunnen zich via de site van Natuurwerkdag aanmelden.

Foto: eerdere Natuurwerkdag – Staatsbosbeheer

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen