9.1 C
Deurne
donderdag 2 februari 2023
Home- DeurneStal met landbouwmachines brandt volledig uit

Stal met landbouwmachines brandt volledig uit

Een stal aan de Zonnewende in Deurne is dinsdagnacht in de as gelegd. In de stal stonden diverse landbouwmachines. Mogelijk is bij de brand asbest vrijgekomen uit het dak.

Het waaide flink, dinsdagnacht, dit was er waarschijnlijk de oorzaak van dat het vuur snel om zich heen kon grijpen. Om half twee ’s nachts maakten de bewoners van het naastgelegen huis melding van de stalbrand. Een kleine anderhalf uur later was er niet veel meer van het gebouw over. Het dak was gedeeltelijk naar beneden gekomen en het houten binnenwerk was volledig weggebrand. Het enige dat nog overeind stond, waren de bakstenen buitenmuren.

Wind
Volgens de officier van dienst was de harde wind niet enkel nadelig. Hij zorgde er ook voor dat de brandweer met de wind mee kon blussen, hierdoor hadden zij geen last van mogelijk rondzwevend asbest.

Asbestvervuiling
Er kwamen  drie tankautospuiten, een hoogwerker en twee watertanks van twaalf kuub aan te pas om het vuur te bestrijden. De brand zelf was snel onder controle, het nablussen duurt nog tot woensdagochtend. Bij daglicht wordt de asbestvervuiling in kaart gebracht en kan het opruimen beginnen

Oorzaak
Over de oorzaak van de brand is niet bekend en gezien de omvang van de schade is deze ook niet meer te achterhalen. Er is geen schade aan de naastgelegen woonhuizen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen