11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneStamboomcafé speurt naar verborgen familieverleden in bibliotheek Deurne

Stamboomcafé speurt naar verborgen familieverleden in bibliotheek Deurne

Het speuren naar een nog onbekende familiegeschiedenis is iets waar de laatste tijd mede door het tv-programma Verborgen Verleden steeds meer interesse voor is. In de bibliotheek in Deurne is er op zaterdag 28 oktober een Stamboomcafé waar tips worden gegeven over hoe je zo’n speurtocht het beste kan aanpakken.

Medewerkers van de afdeling Kempen- en Peelland van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) zijn aanwezig om mensen te helpen in de zoektocht naar hun verborgen verleden. “Met een beetje geluk ga je naar huis met de namen van je voorouders uit de Franse tijd”, zeggen de ervaren stamboomonderzoekers.

Notariële aktes
Bij het Stamboomcafé laten ze zien hoe en waar je op internet handig informatie kunt vinden over je stamboom, afkomst en je familiegegevens. Ze wijzen je ook de weg naar de notariële aktes en het kadaster waar je kunt snuffelen in de originele stukken. Daarbij belichten de medewerkers het nut van invoer van de gegevens in een computerprogramma, zowel voor Windows als voor Mac. Daarnaast begeleiden de experts geïnteresseerden in het presenteren van je familiegeschiedenis op internet of het verwerken ervan in een boek.

Mensen die een zoektocht willen starten naar hun historie, wordt gevraagd om de gegevens van ouders en grootouders en eventueel trouwboekjes en bidprentjes mee te brengen. Het Stamboomcafé vindt zaterdag 28 oktober plaats in de bibliotheek in het Huis voor de Samenleving aan de Markt in Deurne. De activiteit is gratis toegankelijk en duurt van 10.30 tot 12.30 uur.

Foto: bibliotheek Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen