15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneBrandweerpost Deurne zoekt nieuwe collega’s: ‘Mensen die altijd klaar staan voor de...

Brandweerpost Deurne zoekt nieuwe collega’s: ‘Mensen die altijd klaar staan voor de maatschappij’

Het team van de brandweerpost in Deurne is op zoek naar nieuwe medewerkers. Mensen die naast hun huidige baan of eindopleiding een nieuw avontuur willen aangaan in de vorm van een betaalde parttimebaan bij de brandweer. Ook de collega’s van brandweerpost Neerkant zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Om een goede indruk te krijgen van waar je in het werk mee te maken krijgt, kun je op dinsdag 21 november en dinsdag 28 november meekijken de brandweerlieden in Deurne. “Voor geïnteresseerden die meer informatie willen hebben, organiseren wij twee meeloop-oefenavonden. Hier kun jij terecht voor al jouw vragen en zien wat het brandweervak allemaal inhoudt”, meldt het Deurnese team.

Bij de brandweerpost in Neerkant wordt op woensdag 22 november een informatieavond gehouden, waar geïnteresseerden uit de omgeving Neerkant een kijkje kunnen nemen. Vanaf 20.00 uur zijn er enkele brandweerlieden aanwezig om vragen te beantwoorden en je meer te vertellen over het werk bij de brandweerpost aan de Sint Vincentiusstraat 1 in Neerkant.

Vrijwillige brandweer
Het werk van wat in de volksmond de vrijwillige brandweer wordt genoemd, is iets dat je niet zomaar even doet. Het ene moment ben je met je collega’s aan het werk of ben je samen met je vrienden en het andere moment ben je aanwezig bij een ernstig ongeluk of grote brand. “Vrijwilliger bij de brandweer zijn, betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien”, leggen de leden van brandweerpost Deurne uit.

De brandweer is op zoek naar mensen die houden van afwisseling, spanning en het onverwachte, maar vooral ook naar personen die graag iets willen betekenen voor de medemens; die hulp willen bieden en willen zorgen voor veiligheid: “Dit soort mensen kunnen we bij onze brandweerpost gebruiken. Zowel mannelijke als vrouwelijke nieuwe collega’s.”

Jong team
De Deurnese post heeft een relatief jong team van 27 vrijwilligers. “De laatste jaren hebben we er gelukkig nieuwe mensen bij gekregen, om de bezetting rond te krijgen die we nodig hebben. Voor nu lijken we dus goed te zitten wat betreft bezetting, maar we kijken altijd vooruit en dus willen we graag wederom nieuwe mensen werven voor ons team”, legt de brandweer uit.

Bij de meeloop-oefenavonden kunnen geïnteresseerden meer te weten komen over wat het werk van de brandweer precies inhoudt. De brandweerlieden willen toekomstige collega’s zeker niet afschrikken, maar wel een realistisch beeld geven van wat het van je vereist aan inzet en verantwoordelijkheid: “Ons team in Deurne is er één van ‘gewoon doen’. We kunnen blindelings van elkaar op aan en komen voor elkaar op. Voordat iemand volledig opgeleid is zijn we al snel 2 jaar verder.”

De meeloopavonden vinden plaats op dinsdag 21 november van 19.30 tot 21.30 uur en op dinsdag 28 november van 19.30 tot 21.30 uur bij de kazerne aan de Antoon Coolenlaan 2 in Deurne. Aanmelden kan via https://forms.gle/9Kj3XbmRz7DGFFpd8. Meer informatie vind je op jouwbrandweer.nl

Foto: brandweer Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen