12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneStationspark Deurne ontvangt cheque van 500 euro voor verdere ontwikkeling moestuin

Stationspark Deurne ontvangt cheque van 500 euro voor verdere ontwikkeling moestuin

Coöperatie Stationspark Deurne heeft een buurtwensencheque van 500 euro gekregen van Regiobank Deurne. Het geld is bedoeld om de moestuin die vlakbij het station ligt verder te ontwikkelen.

“Het wordt zeg maar een moestuin 2.0”, zegt Michel Lintermans van Stationspark Deurne. “Er gebeurt al veel, maar we willen de activiteiten nog verder uitbouwen. Het mooie is dat in onze moestuin mensen met heel diverse achtergronden samenkomen. We zijn daarmee een verbindende factor in de Deurnese samenleving, waardoor we bijvoorbeeld jongeren met gedragsproblemen, mensen met een verstandelijke handicap, maar ook wijk- en buurtbewoners bij elkaar brengen.”

Bij het project om de buurt mooier en socialer te maken helpen al zo’n vijftig vrijwilligers mee. “Er zijn verschillende activiteiten waar iedereen aan mee kan helpen, zoals pluk-en oogstdagen, zwerfafval opruimen en planten verzorgen”, vertelt Lintermans.

Hij zet zich al jaren in om de stationsomgeving in Deurne aantrekkelijker te maken. Hierbij hebben bewoners en ondernemers de handen ineen geslagen en zijn er onder meer een watertappunt, zwerfboekenkast, speeltafels, verschillende kunst en planten en bloemen gekomen die het gebied opfleuren.

Foto: Stationspark Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen