23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneSteeds meer vraag naar CPO-woningen in Deurne; bouw Kleine Bottel eindelijk van...

Steeds meer vraag naar CPO-woningen in Deurne; bouw Kleine Bottel eindelijk van start

Het heeft lang geduurd voor de groep jonge particulieren uit met name Deurne, maar afgelopen woensdag werd na een vertraging van een jaar toch eindelijk de ‘eerste steen’ gelegd voor het collectief bouwproject bestaande uit tien woningen aan de Kleine Bottel in Deurne. Samen met wethouder Helm Verhees verrichtten de toekomstige bewoners een eerste symbolische bouwhandeling op de bouwplaats door een paal te plaatsen.

Verhees complimenteerde de particuliere bouwers voor het geduld en het doorzettingsvermogen: “De rechterlijke procedure zorgde natuurlijk voor een flinke vertraging, maar dit hebben jullie samen tot een goed einde gebracht en nu kijken jullie uit naar mooie nieuwe woningen op een prachtige plek.” Een beroepschrift van een omwonende zorgde eerder dit jaar voor oponthoud maar omdat de bezwaren door de Raad van State in Den Haag van tafel werden geveegd, kan het bouwplan nu alsnog van start gaan.

Kleine Bottel
In 2018 stapten een aantal inwoners samen met Stichting SAMENBOUWEN.IN naar de gemeente met de vraag om een CPO-project in Deurne te realiseren; iets waarvan de gemeente aangaf graag aan mee te willen werken. Bij dit soort plannen richten de toekomstige buren samen een vereniging op en treden gezamenlijk op als ontwikkelaar van het nieuwbouwproject. In 2019 werd de locatie gevonden aan de Kleine Bottel en is onder begeleiding van Vastgoedregisseur en Keeris Architecten een plan voor 4 rijwoningen, 4 tweekappers en 2 semibungalows ontstaan. De woningen worden gerealiseerd op het braakliggende terrein naast begraafplaats Jacobshof.

Fijne buren
De woningen die momenteel worden gebouwd zijn volledig op de wensen en mogelijkheden van de toekomstige bewoners gebaseerd. Ook word er op gelet dat er een goede sociale cohesie met de toekomstige buurt ontstaat, legt voorzitter Mathijs Slaats van de CPO-vereniging uit: “In het voortraject hebben we samen veel keuzes gemaakt om tot dit mooie plan te komen. Denk aan vlakke of gewelfde dakpannen, diepe voeg, bruine of toch een rode baksteen, donkere kozijnen of juist wit, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik kijk terug op prettige samenwerkingen en ik kijk vooral vooruit naar de fijne buren die we gaan krijgen.”

‘Nieuwe groepen die willen CPO-bouwen’
Wethouder Helm Verhees en ambassadeur Folkert Soetenga van Stichting SAMENBOUWEN.IN spraken de aanwezigen bij de start van de bouw in Deurne toe. Soetenga is blij dat de gemeente Deurne het CPO-bouwen zo nadrukkelijk in haar woonvisie heeft gezet: “Er hebben zich nieuwe (groepen) inwoners bij de stichting gemeld die ook graag middels CPO in Deurne willen bouwen. Wij zetten ons belangeloos in om hen hierin te ondersteunen en hopen dat we samen met de gemeente nieuwe locaties vinden.”

Als afsluiter van de start van de bouw werd samen met alle betrokkenen het glas geheven en besloot wethouder Verhees de bijeenkomst op de regenachtige woensdagmiddag passend met de woorden: “Na regen komt zonneschijn!”

Foto: Vastgoedregisseur

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen