21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneTweede expositie Koolhof Klikt in basisschool de Bron en de Nieuwenhof Deurne

Tweede expositie Koolhof Klikt in basisschool de Bron en de Nieuwenhof Deurne

Na het succes van de eerste expositie worden op zaterdag 3 december en zondag 4 december opnieuw foto’s tentoongesteld die zijn gemaakt door de deelnemers van het project Koolhof Klikt. Vorige keer vond de expositie plaats in De Vlieger, deze keer is gekozen voor OBS de Bron in Deurne. Daarna verhuist de fototentoonstelling naar verzorgingshuis de Nieuwenhof.

Koolhof Klikt is ruim een jaar geleden gestart in de Deurnese wijk Koolhof om meer verbinding in de buurt te krijgen door middel van het maken van foto’s door wijkbewoners. Het initiatief is ontstaan omdat steeds meer mensen, jong en oud, eenzaam zijn en het vaak moeilijk vinden om contact te maken met hun omgeving.

‘Klikken van de camera’
Reden voor de Deurnese Anita Maassen en Marije Zuidweg om daar in hun wijk Koolhof verandering in te brengen door mensen met elkaar te verbinden en samen aan de slag te gaan met fotograferen. “We zijn met de wijkwerkers en wijkraad van de Koolhof rond de tafel gaan zitten om eens te kijken wat er speelt in de wijk en waar behoefte aan is en zo zijn wij bij het idee gekomen voor dit project. De naam is ook Koolhof Klikt zodat het meer gaat klikken tussen de bewoners in de wijk en vanwege het klikken van de camera”, legt Marije Zuidweg uit.

De tentoonstelling is te zien op zaterdag 3 december en zondag 4 december van 10.00 tot 13.00 uur in OBS De Bron aan de Spaarne 18 in Deurne, daarna zijn de foto’s te zien in de Nieuwenhof. Meer informatie vind je op de website koolhofdeurne.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen