16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- ZeilbergStefan Aarts uit Zeilberg schittert in tv-quiz ‘Met het mes op tafel’

Stefan Aarts uit Zeilberg schittert in tv-quiz ‘Met het mes op tafel’

Afgelopen week wist Stefan Aarts uit de Zeilberg de finale te bereiken van de tv-quiz ‘Met het mes op tafel’. Op woensdag- en donderdagavond was hij te zien in het programma waarin de kandidaten elkaar proberen af te troeven met kennis maar ook een beetje bluf. In de finale verweerde hij zich ook kranig maar bleek Aarts toch net niet sterk genoeg om ook die te winnen.

‘Met het mes op tafel’ is een kennisquiz van Omroep Max waarin de kandidaten kunnen bluffen als ze iets niet weten. Voor Stefan kwam het als een verrassing dat hij mee mocht doen. “Ik had me al een jaar geleden opgegeven via de website en ik hoorde alsmaar niets dus ik dacht dat wordt niks. Maar toen kreeg ik in februari ineens een telefoontje of ik langs wilde komen voor een test. Daar krijg je dan negentig open vragen waar je er minimaal vijftig goed van moet hebben en dan ben je door en kom je zeker op televisie”, legt Stefan Aarts uit.

Pub quiz
Oefenen voor de quiz was voor de Zeilberger niet echt nodig want het gaat vooral om algemene kennis en daarnaast test hij zichzelf ook al regelmatig op een ongedwongen manier: “Ik doe met mijn groep De Vrienden van Stokvis altijd mee bij Café De Brouwer met de pub quiz en her en der ook op andere plekken als het uitkomt.”

Guust Flater
Woensdag werd de aflevering uitgezonden waarin Stefan voor het eerst te zien was maar afgelopen zondag waren de opnames al van het tv-programma op het Mediapark in Hilversum. “Ze nemen dan op één dag meteen alle afleveringen op van maandag tot en met donderdag en bij de wedstrijd die woensdag op tv zou komen won ik nog net en kon ik door naar de finale”, vertelt Aarts. Het antwoord dat hem de overwinning bezorgde was ‘Guust Flater’ en dat moest van ver komen legt hij uit: “Ja je kon wel zien hoe blij ik was dat ik er op het nippertje toch nog opkwam.”

‘Volle bak’
Stefan wilde bij de finale niet te afwachtend spelen: “Ik had me voorgenomen, als ik één of twee vragen goed heb dan pas ik. En als ik er drie of vier goed heb, dan ga ik er volle bak in. Vijftig euro is het maximale dat je in mag zetten en dat heb ik ook elke keer gedaan.”

Finale
In het begin ging hem dat heel goed af maar uiteindelijk wist hij niet genoeg weerstand te bieden tegen zijn opponent. “De eerste vier rondes speel je met z’n drieën, dan valt er iemand af. Dat was de kandidaat die dinsdag had gewonnen, dus we bleven met z’n tweeën over. Aan het eind hadden we bijna een gelijke stand qua geld maar toen kwam de finale en de tegenstander had alle vier de antwoorden en ik had er maar twee.”

Twee voor Twaalf
Of we Stefan binnenkort nog een keer in een tv-quiz tegenkomen weet hij nog niet maar het zou zomaar kunnen zegt hij: “Bij Het Mes op tafel mag je maar één keer meedoen maar ik zit eigenlijk te azen op Twee voor Twaalf, dus wie weet.”

Foto: Facebook Stefan Aarts

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen