12.1 C
Deurne
maandag 5 juni 2023
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met Hans Munsters

In de maand september lees je op de website van DMG een aantal interviews met onze vrijwilligers waarmee je tijdens Rabo ClubSupport een kijkje krijgt achter de schermen. Zo kan je zien hoeveel tijd er door de medewerkers wordt gestoken in het maken van alle mediaproducten en waarom het belangrijk is dat je op DMG stemt bij Rabo ClubSupport.

Stemmen kan tot en met dinsdag 27 september via de Rabo App of op de website van de Rabobank door in te loggen op de bankomgeving. Eerder stelden we de tien vragen al aan onder andere dj Ramon van Hoek, cameraman Jos van Neerven, coördinator Ivo Boudewijns en dj Dennis Mansvelders. Vandaag leggen we de vragen voor aan Hoofd Techniek Hans Munsters.

Wie ben je?
“Mijn naam is Hans Munster, bouwjaar 1961 en ik woon samen met mijn vrouw Gonnie in het mooie buitengebied van Deurne. Ik heb een technische achtergrond die ik bij DMG inzet om alles draaiende te houden.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo ClubSupport?
“DMG is een club van enthousiaste medewerkers die informatief en muzikaal bezig zijn voor de inwoners van Deurne. En voor niks gaat de zon op dus we zijn blij met alle steun die we weer in kunnen zetten om de producten van DMG beter te maken. ”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Bij DMG ben ik verantwoordelijk voor het technische gedeelte en daarbij het eerste aanspreekpunt voor alle collega’s over techniek. Dat betekent dat ik de ene keer kabeltjes aan elkaar aan het solderen ben en de andere keren computers moet inrichten.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Dat is heel variabel van 0 tot 10 uur per week. Bij ‘normale’ weken kan het heel erg meevallen maar als er technische calamiteiten zijn of speciale projecten dan kan het snel oplopen.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Ik ben denk ik in 2014 bij DMG begonnen omdat mijn vriend destijds alleen verantwoordelijk was voor de techniek en hierbij hulp nodig had. Wat mij wel trok bij DMG is dat je veel kunt leren over activiteiten die niet direct met je eigen werk te maken hebben. Dat verruimt je wereld en je doet ervaringen op die je ook weer ergens anders goed kunt inzetten.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“We doen regelmatig thema- en locatie-uitzendingen zoals bijvoorbeeld eerder dit jaar met de live tv-uitzending van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is altijd erg leuk. Je werkt dan echt als een team samen en het is geweldig om dan te zien hoe enthousiast alle collega’s zich daarbij vrijwillig inzetten. Daarmee maken we er samen een groot succes van.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“We zijn een club waar iedereen welkom is van jong tot oud. Allemaal enthousiaste medewerkers die met een beperkt budget het maximale uit de organisatie willen halen. Dat is een uitdaging maar dat maakt het juist leuk om met kunst en vliegwerk alles voor zo weinig mogelijk kosten toch zo goed mogelijk te regelen.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Ik zou graag zien dat DMG verder groeit in het verspreiden van verschillende relevante media voor de gemeente Deurne. Op het gebied van muziek, informatie, televisie en op verschillende streaming-platforms. Hierbij kan ik de technische ondersteuning verlenen en samenwerken met onze technici.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Ik heb een fulltime baan bij chipmachine fabrikant ASML in Veldhoven. Daar ben ik engineer waar ik ervoor moet zorgen dat de onderdelen wereldwijd verstuurd kunnen worden.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Als technicus ben ik niet te horen of te zien bij DMG, ik ben meer actief achter de schermen. Daarom ben ik ook op heel willekeurige tijden aanwezig bij DMG. Bij een uitzending vanaf locatie ben ik verantwoordelijk dat er een perfecte verbinding naar de zender is. Zoiets gaat tegenwoordig allemaal via internet en dat maakt het weer reuze interessant.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen