16.5 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met Ivan van Oosterhout

Heb jij al gestemd op DMG bij Rabo ClubSupport? Het kan alleen vandaag en morgen nog. Op de website van DMG lees je interviews met onze vrijwilligers zodat je een kijkje krijgt achter de schermen en kan zien hoeveel tijd er door de medewerkers wordt gestoken in het maken van alle mediaproducten.

Stemmen op DMG kan tot en met dinsdag 27 september via de Rabo App of op de website van de Rabobank door in te loggen op de bankomgeving. Vandaag leggen we de tien vragen voor aan dj en tv-medewerker Ivan van Oosterhout.

Wie ben je?
“Mijn naam is Ivan van Oosterhout, ik ben 52 jaar oud en ik woon in Deurne-Zeilberg. Ik heb twee kinderen en twee bonus-kids en ben getrouwd met mijn vrouw Linda. Oh ja, we hebben ook twee katten Moqwai en Froemel en een hond Didi.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo ClubSupport?
“Veel mensen denken dat alles bij DMG wordt gesubsidieerd maar dat is bij lange na niet zo. We krijgen natuurlijk wel een jaarlijkse subsidie van de gemeente waar we heel blij mee zijn. Daar kunnen we precies de huur van betalen en een paar noodzakelijke contracten voor internet, het NOS Nieuws en de Buma/Stemra-afdrachten en dan is het op. We hebben niet de 73.000 euro subsidie die de omroep in Helmond elk jaar krijgt en de 70.000 euro die ze in Someren krijgen. Wij doen het met een vierde deel daarvan en de rest weten we uit de markt te halen met reclame. Dat betekent dat we er dus gewoon keihard voor moeten werken en ons elke dag moeten bewijzen.”

“We kunnen niet achterover leunen en denken: ‘Ach die subsidie komt toch wel’, want dat bedrag zijn we meteen al kwijt aan de vaste lasten. Gelukkig weten we met het enthousiasme en de tomeloze inzet van onze vrijwilligers toch een gewaardeerd product neer te zetten waardoor we veel luisteraars en lezers hebben en de ondernemers in de gemeente ook de waarde van DMG inzien en graag bij ons willen adverteren. Met die opbrengsten weten we alles draaiende te houden maar een stem op DMG bij Rabo ClubSupport geeft ons dus een extra steuntje in de rug en daar zijn we elk jaar heel dankbaar voor.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik maak elke zaterdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur met veel plezier al negen jaar het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG Radio. Ik praat je dan helemaal bij over alles wat er in en om Deurne is gebeurd en staat te gebeuren. Elke week komen er verschillende gasten langs en elke maand is één van de wethouders te gast om een ‘kijkje in de keuken’ van de gemeente te geven. Daarnaast ben ik bij DMG zo nu en dan werkzaam bij de tv-afdeling als presentator en verslaggever en ondersteun ik op IT-gebied de technische afdeling van DMG.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Dat varieert per week. Met mijn radioprogramma ben ik al snel zes uur per week bezig, drie uur voor de uitzending zelf en drie uur voor het regelen en bellen van gasten en de voorbereiding van het programma. Voor de tv loopt het heel erg uiteen. Vooral bij bepaalde evenementen zoals de Mol van Deurne of de Open Bedrijven Route kan dat wel oplopen tot nog eens acht uur per week naast de tijd voor het radioprogramma. Net als gisteren bijvoorbeeld, heb ik samen met tv-collega’s Marc Zet en Jos van Neerven de hele middag gefilmd bij de Open Bedrijven Route.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“In 2013 ben ik bij DMG gestart als vrijwilliger. Ik had toen het idee dat er meer uit DMG was te halen met de juiste verbeteringen. Zeker op het gebied van techniek heb ik in mijn begin jaren mijn steentje bijgedragen en zaken flink verbeterd. Het maken van het radioprogramma Deurne Draait Door is een leuke uitlaatklep voor me en je legt contacten met echt iedereen in de gemeenschap. Het is mooi om te zien dat je als vrijwilliger bij DMG een verbindende factoor kan zijn tussen de mensen en organisaties in de gemeente.”

“De vrijheid die je bij DMG krijgt maakt het extra leuk omdat je er dan ook echt je eigen ei in kwijt kan. Aan de andere kant kun je ook weer niet helemaal alleen doen waar jezelf zin in hebt en dat zie ik ook als een positief iets. DMG is de laatste jaren een stuk professioneler geworden door een consequent programmabeleid en muziekformat en een goede journalistiek-inhoudelijke berichtgeving, iets dat nu de vruchten begint af te werpen wat betreft het grote aantal luisteraars, kijker en lezers.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Op de radio presenteren geeft me een enorme kick maar ook de tv-reportages maken vind ik heel gaaf. Wat erg leuk was om te doen, was het boksgala van Gladiatoren van Deurne dat we live op tv hebben gebracht en natuurlijk de gemeenteraadsverkiezingen waarbij we de debatavond en de avond met de uitslagen live filmden en op tv uitzonden. Ook heel bijzonder was het interview dat ik een jaar geleden had met Nobelprijswinnaar Guido Imbens die vroeger op het Peelland College zat. Dit jaar kwam hij naar Deurne om aanwezig te zijn bij de onthulling van het Guido Imbens Plantsoen en het geven van een College Tour. Daar was ik ook bij voor DMG-TV en heb ik nog een praatje kunnen maken met hem. Dat zijn dingen die het werk bij DMG erg leuk en uitdagend maken.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Dat alles bij DMG wordt gedaan met veel passie, liefde en plezier. Of het nou gaat om de radioprogramma’s, tv-reportages of de artikelen op de website. En dat doen we allemaal vrijwillig omdat we de inwoners van Deurne zo goed mogelijk willen informeren. Wat ik ook positief vind aan DMG, is dat we niet zwaar leunen op grote subsidies maar met de inkomsten uit reclame alles draaiende kunnen houden. Zo kost het de inwoners van de gemeente Deurne ook eigenlijk maar heel weinig als je het vergelijkt met wat de lokale omroepen voor de inwoners kosten in de ons omringende gemeenten.”

“Bij DMG moeten we er telkens goed over nadenken hoe we de mensen in de gemeente Deurne het beste kunnen bereiken en bedienen. Want zonder luisteraars, kijkers en lezers komen er ook geen adverteerders en dus geen inkomsten. Gelukkig gaat dat al heel goed bij DMG maar het kan altijd nog beter.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Ik zou graag zien dat DMG nog verder uitgroeit met eventueel in de toekomst een aantal vaste professionele medewerkers. Om dat te bereiken moet ook de technische kant van DMG meegroeien. We hebben al heel wat bereikt in de tien jaar dat DMG bestaat maar het kan altijd beter en daar blijf ik me ook mede voor inzetten. Veel collega-omroepen hebben wel dertig jaar nodig gehad om te komen waar wij nu al zijn.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Als werk doe ik Business Development ICT bij Simcas. Naast DMG zet ik me ook nog in als vrijwilliger bij een aantal andere verenigingen. Als ik niet aan het werk ben, dan geniet ik op zijn tijd van een glaasje wijn met wat lekkere hapjes erbij. En ik heb pas een klassieke brommer gekocht die ik helemaal wil gaan opknappen. Dat is ook leuk aan het werk bij DMG; je komt met allerlei organisaties zoals laatst Oldtimer-brommerclub De Vette Bougie. Doordat ik met hen een radio-interview had en een tv-reportage had gemaakt, ben ik nu ook met het ‘brommer-virus besmet’ en met die hobby begonnen.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Elke zaterdagmorgen van 9 tot 12 uur kun je me horen met het programma Deurne Draait Door. Verder hoor je mijn stem in een aantal reclames op DMG en op het tv-kanaal van DMG kun je me regelmatig zien voor of achter de camera.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen