4.3 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met Sonny Noorlander

Heb jij al gestemd op DMG bij Rabo Clubsupport? Waarom het belangrijk is dat je op DMG stemt, kun je lezen in een aantal interviews met onze vrijwilligers. Stemmen kan tot 25 oktober via de Rabo App en de Rabo Clubsupport-pagina van de Rabobank. Vandaag leggen we de 10 vragen voor aan Sonny Noorlander die dj is bij DMG.

Wie ben je?
“Ik ben Sonny Noorlander, 27 jaar oud en ik woon in Deurne. Ik hou me vooral bezig met muziek en daarnaast houd ik er wel van om een potje te darten.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij de Clubkas Campagne?
“Het is denk ik een steuntje in de rug, we doen het met alle vrijwilligers samen. De campagne geeft ons team een (financiële) boost omdat als mensen op ons stemmen, ze eigenlijk meteen laten weten dat ze ons waarderen. Soms vragen mensen wel eens ‘Hey Sonny, dat dj zijn bij DMG verdient zeker wel vet’, maar we doen het allemaal vrijwillig en dat terwijl er wel geld moet zijn om onze rekeningen te betalen voor huur, apparatuur, abonnementen en nog veel meer. Een stem op ons bij Rabo Clubsupport kunnen we dus heel goed gebruiken op elke manier.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik zet me in voor de afdeling radio, daar maak ik elke donderdagavond vanaf 19.00 uur het programma Lokaal0493 voor jongeren in de regio Deurne.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Het programma duurt een uur maar met voorbereidingen als muziek uitzoeken en informatie verzamelen erbij, ben ik elke week in totaal zo’n vier uur kwijt.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Ik ben bij DMG begonnen in september 2017. De doelgroep en werkwijze spraken me wel aan bij DMG. Zeker bij de radiozender wordt je ondersteund op het gebied van hoe je de muzieksamenstelling doet, je presentatietechniek en je hebt bij DMG als radiomaker enorm veel gave audiovormgeving die helemaal op maat voor je wordt gemaakt.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“De thema-uitzendingen als de Zomerse 100 en de Hemelse 100, dat brengt een fijne sfeer. Maar dat brengt ook de luisteraar en dj dichterbij elkaar. Het is bij DMG een fijne club waar je jezelf kunt zijn en je je ei kwijt kunt maar ook een organisatie waar professionaliteit wordt nagestreefd.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Dat we graag de inwoners van Deurne zo goed mogelijk van dienst willen zijn met lokale informatie en entertainment. Om dat nog beter te doen, kunnen we alle steun gebruiken of het nou financieel is of gewoon een appje als bedankje voor het draaien van een plaat. We werken bij DMG maar met iets van een vierde van wat lokale omroepen om ons heen aan subsidie krijgen. Toch weten we het met z’n allen voor elkaar te krijgen dat we absoluut niet onderdoen voor de collega’s met meer subsidie. Sterker nog, we scoren beter waardoor steeds meer adverteerders de kracht inzien van reclame via DMG en we op die manier weer onze financiële basis gezond kunnen houden en weer kunnen investeren in verbeteringen en uitbreidingen.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“De omroep nog dichterbij de inwoner van Deurne brengen. Op welke manier precies weet ik nog niet maar misschien met meer locatie-uitzendingen en ook dat steeds meer mensen ons weten te vinden om hun boodschap te verspreiden. We zijn bij DMG echt een club die de verschillende mensen, verenigingen, clubs of bedrijven met elkaar in contact wil brengen en dus een verbindende rol kan vervullen.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Sporten, chillen, hard werken, eten en slapen.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Elke donderdagavond ben ik vanaf 19.00 uur te horen met het jongerenmagazine van Deurne, Lokaal0493!”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen