15.1 C
Deurne
vrijdag 30 september 2022
Home- DeurneStichting duofietsen Deurne zoekt bestuursleden en fietsvrijwilligers

Stichting duofietsen Deurne zoekt bestuursleden en fietsvrijwilligers

Hoe geweldig zou het zijn om kwetsbare en eenzame mensen structureel een dagdeel te kunnen bieden op de duofiets. Zo blijven ze betrokken bij onze maatschappij en ook nog eens fit en vitaal.

Met dat idee in het achterhoofd zijn twee buurtsportcoaches van Leef Deurne begonnen met de uitwerking van dit initiatief. Het doel is om in het voorjaar van 2021 daadwerkelijk te starten, maar nu moet er vooral in de voorbereiding veel gebeuren om deze streefdatum te halen. Hiervoor zijn de buurtsportcoaches op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen om dit initiatief tot een succes te maken. 

Wat is het plan?
De toekomstige Stichting Duofietsen Deurne heeft als uitgangspunt zoveel mogelijk dagdelen te gaan duofietsen met kwetsbare mensen uit de gemeente Deurne. Hierbij kun je denken aan (verstandelijk) gehandicapten, ouderen en chronisch zieken. Door middel van het inzetten van duofietsen blijven mensen in beweging, worden uit hun isolement gehaald, participeren ze in de samenleving, ontmoeten andere mensen en kunnen (weer) genieten van hun omgeving.

 Informatiebijeenkomst
Op donderdag 24 en maandag 28 september worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd om geïnteresseerden te informeren over dit nieuwe initiatief. Er is gelegenheid om vragen te stellen en om je eventueel op te geven als vrijwilliger. Hierna zal er een bestuur samengesteld worden en wordt de nieuwe Stichting Duofietsen Deurne een feit. Om de duofietsen te kunnen stallen wordt er een geschikte locatie gezocht, waar de fietsen gerepareerd kunnen worden en een droog onderdak hebben. Daarna zal de verdere invulling van de organisatie vorm gaan krijgen. Het initiatief zal vanuit Leef Deurne opgezet en ondersteund worden, met als uiteindelijk doel een zelfstandige organisatie te worden, gerund door enthousiaste vrijwilligers.

Bestuursleden en fietsvrijwilligers
Bent jij die enthousiaste vrijwilliger waar ze naar op zoek zijn? Heeft je nog wat vrije tijd en kwaliteiten beschikbaar? Meld je dan aan voor een informatiebijeenkomst via de site van Leef! Deurne. De bijeenkomsten worden gehouden op donderdag 24 september om 19.00 uur en maandag 28 september om 10.00 uur in zorgcentrum de Nieuwenhof. Tijdens deze informatiebijeenkomst meer informatie verstrekt over de stichting en wat de vrijwilligers zouden kunnen betekenen. Vragen naar aanleiding van bovenstaande kunnen tijdens de informatiebijeenkomsten gesteld. Bellen mag ook en wel naar Anika Kanters (consulent seniorensport) 06-51640825 of Patrick Teunisse (consulent aangepast sporten) 06-44336116

Foto: impressie uit het archief van Stichting Duofietsen Helmond

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen