6 C
Deurne
woensdag 30 november 2022
Home- DeurneStichting Taxus Taxi zamelt ruim 3.700 chemotherapieën in

Stichting Taxus Taxi zamelt ruim 3.700 chemotherapieën in

Stichting Taxus Taxi heeft in samenwerking met vele taxusdonateurs een hoeveelheid van 410.000 kilo taxussnoeisel ingezameld in ‘de strijd tegen kanker’. Met deze inzameling is een grote hoeveelheid basisgrondstof voor kankerremmende medicijnen gerealiseerd.

Dankbaar
Het was nog even heel spannend of de doelstelling van 425.000 kilo taxussnoeisel dit jaar behaald zou worden. De droogte tijdens de start van het seizoen, heeft ervoor gezorgd dat de groei van de taxushaag achterbleef. Hoewel een groot deel van alle donateurs ook dit jaar weer heeft deelgenomen was de opbrengt per adres minder. Desalniettemin is de stichting ontzettend trots op het resultaat. Elk jaar wordt weer heel nauwkeurig bepaald in welk gebied de stichting de ophaalservice kan aanbieden, om zo dicht mogelijk bij de gestelde doelstelling te komen. Vanwege de weersomstandigheden blijft het lastig om exact te bepalen hoe groot dat precies moet zijn.

Massale belangstelling
Stichting Taxus Taxi zet haar werk voort en rijdt ook volgend jaar weer door de straten om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Enkele maanden in het jaar is de basisgrondstof voor kanker remmende medicijnen aanwezig in de taxusnaaldjes. De exacte start,- en einddatum voor 2021 is dan ook nog niet bekend. Via de nieuwsbrief van de stichting kan je daarvan op de hoogte blijven.
Meer informatie over Stichting Taxus Taxi is te vinden via de site of sociale media.

Foto: Taxus Taxi

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen