26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneStichting Taxus Taxi heeft nog flink wat snoeisel nodig binnen nu en...

Stichting Taxus Taxi heeft nog flink wat snoeisel nodig binnen nu en anderhalve week

Het te behalen doel ligt voor Stichting Taxus Taxi dit jaar op 125.000 kilo aan ingezameld vers taxussnoeisel. Of ze die eindstreep wordt behaald, is op dit moment nog niet zeker. Met een naderende einddatum van de inzameling op vrijdag 12 augustus en de tussenstand van 90.000 kilo taxusgroen lijkt het einddoel nog ver weg.

“Met het tot op heden behaalde resultaat, betekent dit dat er nog ongeveer 25 procent ingezameld moet worden. Op zich geen enkel probleem, maar met een einddatum die slechts iets meer dan een week verwijderd is, is het toch een pittige uitdaging”, zegt Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi.

‘Ook zonder Taxi tas’
Dit jaar is er door de hoge kosten voor Stichting Taxus Taxi geen gelegenheid geweest om te werken met uitgiftepunten van de speciale tassen. “Veel donateurs hebben hierdoor het idee dat deelnemen zonder tas niet mogelijk is. Echter, niets is minder waar. Ook zonder de Taxus Taxi Tas is deelname geen enkel probleem”, zegt Toonen. De tas is een handig hulpmiddel, maar zeker niet noodzakelijk. Het snoeisel mag ook los op een zeil, hoop of kruiwagen worden gelegd, waarna Taxus Taxi het op komt halen.

Aanmelden
Voor wie nog niet in de gelegenheid is geweest om zijn of haar taxus te snoeien, is nu de kans. Taxus Taxi haalt het groen nog op tot en met vrijdag 12 augustus. Aanmelden voor het ophalen van snoeisel kan nog tot en met donderdag 11 augustus via www.taxustaxi.nl/afspraak.

Foto: Stichting Taxus Taxi

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen