9.7 C
Deurne
zaterdag 9 december 2023
Home- DeurneStichting Theo Lokin heeft nieuw bestuur

Stichting Theo Lokin heeft nieuw bestuur

Michiel Dankers, Marloes Goossens, Coen Swinkels, Bart van Lierop en Karel-Hendrik Michels vormen samen het nieuwe bestuur van Stichting Theo Lokin. Het doel van de stichting, die vernoemd is naar musicus, componist en dirigent Theo Lokin, is om HAFABRA-muziek (verzamelnaam van verschillende types blaasorkesten) bij de jeugd te stimuleren.

Erfenis voor oprichten stichting
Afgelopen maand, twee jaar geleden, overleed de in Deurne en omstreken bekende musicus, componist en dirigent Theo Lokin op 54-jarige leeftijd. Theo is enige tijd ziek geweest. Toen het duidelijk werd dat hij niet meer beter zou worden, heeft hij besloten een erfenis na te laten om een stichting op te richten. Theo omschreef het doel van de stichting als ‘het stimuleren van HAFABRA-muziek bij jeugd in Nederland door middel van het organiseren van muziekfestivals, workshops etc. Muzikaliteit, plezier en veel wederzijds respect moeten hierbij de boventoon voeren’.

Realiseren doelstelling
Na het overlijden van Theo heeft zijn broer Vincent de stichting opgericht en is hij op zoek gegaan naar mensen die in Deurne de opdracht van Theo echt inhoud kunnen geven. Het nieuwe bestuur bestaat momenteel uit: Michiel Dankers (voorzitter), Marloes Goossens (secretaris en PR), Coen Swinkels (penningmeester), Bart van Lierop en Karel-Hendrik Michels (bestuursleden). Dit bestuur heeft afgelopen maanden nagedacht over de manier waarop de doelstelling van Theo gerealiseerd kan worden door middel van een evenement. Voorzitter Michiel Dankers: “Een evenement dat de jeugd niet alleen stimuleert om te gaan musiceren, maar ook andere kinderen motiveert een instrument te gaan bespelen.”

Royal Music Experience
Het nieuwe bestuur heeft ervoor gekozen om aansluiting te zoeken bij het al bestaande grote evenement dat tweejaarlijks plaatsvindt op de Markt in Deurne op Koningsnacht: de Royal Music Night, dat door de Oranjevereniging georganiseerd wordt. Op Koningsdag wordt op hetzelfde podium opgetreden door en voor jeugdige muzikanten onder de noemer ‘Royal Music Experience’. Dankers legt uit: “Dit evenement moet uitgroeien tot een optreden waar Deurne over napraat, waar jeugd aan mee wil doen en bij wil zijn. Het moet stimuleren om te blijven of te gaan musiceren. Dit past helemaal bij de wens die Theo had. Nu hij, zoals hij heel zijn leven heeft gedaan, mensen en voornamelijk jongeren niet meer aan kan zetten om muziek te gaan maken, is het een eer om die missie van Theo voort te zetten.”

Foto: Stichting Theo Lokin

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen