7.4 C
vrijdag 19 april 2024
Home- ZeilbergStrijdend ZSV verdient meer maar moet genoegen nemen met verlies tegen Volharding...

Strijdend ZSV verdient meer maar moet genoegen nemen met verlies tegen Volharding (2-0)

Op bezoek bij koploper Volharding zag het er iets meer dan een helft prima uit voor ZSV. Vanuit een compacte verdediging werd gedoseerd naar voren gespeeld. Het balbezit was misschien dan wel meer aan de kant van de ploeg uit Vierlingsbeek; de beste kansen waren voor ZSV. Tot net na rust. De doorgaans meer dan betrouwbare doelman Leon Thijs liet een hoge bal onbedreigd uit de handen vallen en zijn corrigerende werk leidde terecht tot een penalty en een rode kaart. Het valt de geelzwarten te prijzen dat het vervolgens in de tweede helft in niets onderdeed voor de thuisploeg, al moest dat in ondertal.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Al in de tweede minuut werd Ward Veldpaus over links goed weggestuurd. Zijn te haastig genomen schot miste ruim doel. Na tien minuten was er de tweede goeie aanval van ZSV, dat geduldig speelde. Davy Althuizen werd vrij voor de goal gezet, maar de doelman redde met de voeten. Uit de omschakeling werd tien minuten later Vincent Buijssen op rechts goed weggestuurd. Zijn inzet werd bij de eerste paal goed gekeerd door Leon Thijs.

Prima combinatie
Na bijna een half uur spel werd na een prima combinatie Remco Peggen in staat gesteld om hard uit te halen. De doelman van de thuisploeg ging gestrekt naar de hoek en redde ten koste van een hoekschop. Ook die leverde gevaar op, maar geen doelpunt.

Onzinnige gele prent
Twee minuten later was er werkelijk een levensgrote kans, waarbij Ward Veldpaus en Remco Peggen het af leken te gaan maken. De pass van Ward Veldpaus op Remco Peggen kon echter op het laatste moment onderschept worden. Aansluitend kreeg Rick Wiersema een onzinnige gele prent voorgehouden. Er zouden nog meer belachelijke beslissingen volgen.

Groeiend vertrouwen
De geelzwarten hadden in de eerste helft de beste mogelijkheden en het vertrouwen groeide. Vijf minuten voor rust was er een mogelijkheid voor de thuisploeg. Van grote afstand schoot Mark Blenckers ruim over. Net voor het rust signaal was er geel voor Ward Veldpaus toen hij net te laat kwam. Die kaart kon gegeven worden. Direct daarna was het rust: 0-0.

Strafschop
Direct na de aftrap van de tweede helft keerden de kansen voor ZSV toen een onschuldige hoge bal door Leon Thijs werd losgelaten. Om te corrigeren vloerde hij de Volharding-aanvaller. Gevolg: penalty én rood voor de doelman en daar was niets tegenin te brengen. Ward Veldpaus verliet het veld en reservedoelman Ward Driessens kwam. De strafschop werd door Vincent Buijssen hard in de linkerbenedenhoek geplaatst: 1-0.

Onbegrijpelijke beslissing
Vijf minuten later bleek dat de geelzwarten zich nog niet gewonnen gaven. Over rechts werd goed samengespeeld totdat Koen Kuunders kon uithalen. Zijn inzet werd door de doelman uit de benedenhoek gepakt. Snel daarna was er weer een onbegrijpelijke beslissing van de leidsman toen hij geel gaf aan Dirk Verlijsdonk. Na een uur werd er een overtreding ingezet binnen het gebied op Davy Althuizen. Deze werd ‘beloond’ met een vrije trap buiten het gebied, waar de aanvaller terechtkwam. Reclameren van coach Vullings kwam hem op geel te staan. Rick Wiersema knalde de vrije trap vervolgens werkelijk loeihard op de verre paal.

Grote kans
Het zat ZSV absoluut niet mee! Het was niet dat ZSV de enige ploeg was die aanviel. Invaller doelman Ward Driessens had al een aantal malen zijn kunnen laten zien door de bal van de voeten van twee roodwitte aanvallers te plukken. Maar de geelzwarten waren in ondertal gewoon sterker! Om de aanval meer leven in te blazen, werd Remco Peggen vervangen door Stan van Helmond. In ondertal speelde ZSV met opportunisme en creëerde het een aantal mogelijkheden. Met nog een kwartier op de klok was er zelfs een heel grote kans!

Meer geluk
Volharding had echter meer geluk dan de geelzwarten en speelde vooral op de counter! Een snelle uitval van ZSV, waar Stan van Helmond goed combineerde met Koen Kuunders bracht opnieuw gevaar. De voorzet van Stan van Helmond werd echter nipt gemist door de inglijdende Koen Kuunders. En met nog zeven minuten te gaan, liep het toch echt fout voor de strijders van coach Vullings. Vincent Buijssen scoorde bij een uitval de 2-0, waar de 1-1 toch echt meer in de lucht hing.

Keihard gewerkt
Daarmee was het wel beslist. Keihard gewerkt, zeker niet de mindere, maar er zat te veel tegen. In de extra spekte de niet altijd eenduidig leidende scheidsrechter de kas van de KNVB met nog wat belachelijke kaarten. Jammer, maar als alles tegenzit, kan dat er ook nog wel bij. Geknokt en verloren, maar absoluut niet weggespeeld…, in tegendeel! Zelfs met tien man werd het de koploper meer dan moeilijk gemaakt en daaruit moeten de geelzwarten vertrouwen putten!

Volgende week komt Susteren op bezoek en mag ZSV proberen van de rode lantaarn af te komen die het nu in bezit heeft.