24.2 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneDeurne krijgt voorproefje van urban sportpark tijdens informatiemarkt

Deurne krijgt voorproefje van urban sportpark tijdens informatiemarkt

Inwoners van Deurne kregen zondagmiddag op de Markt een voorproefje van de verschillende sporten die mogelijk in de toekomst kunnen worden uitgeoefend in het urban sportpark. Van 13.00 uur tot 16.00 uur gaven de initiatiefnemers van het park demonstraties van pump-track-fietsen, skaten, calisthenics en 3×3 basketbal.

Geïnteresseerden konden vragen stellen over het toekomstige park waar iedereen gratis in de openlucht kan sporten. Ook kon een eerste schets van de plannen worden bekeken en konden bezoekers van de informatiemarkt de diverse sporten zelf uitproberen.

Gratis sporten
Voor het urban sportpark hebben tien personen gezamenlijk vier ideeën ingediend waar burgemeester en wethouders van Deurne wel wat in zien. Daarom is er onlangs vanuit de gemeente budget beschikbaar gesteld om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van zo’n park. “Een openbare sportvoorziening met meerdere sportdisciplines is een mooie toevoeging voor Deurne. Mensen van alle leeftijden kunnen hier gratis komen sporten en bewegen. Waardoor sporten ook voor mensen met een laag inkomen toegankelijk wordt”, geeft de gemeente aan.

Bekijk hieronder de fotoreportage die DMG-fotograaf Harold van der Burgt zaterdagmiddag maakte tijdens de informatiemarkt.

Foto: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen