11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneSubsidie van 3 ton voor culturele buurtprojecten in Noord-Brabant

Subsidie van 3 ton voor culturele buurtprojecten in Noord-Brabant

Wijkbewoners in Deurne en de rest van Brabant die hun buurt levendiger of mooier willen maken met culturele projecten, kunnen vanaf begin 2024 een aanvraag doen voor een subsidie. Hiervoor stellen de provincie en het Cultuurfonds Noord-Brabant volgend jaar in totaal 300.000 euro beschikbaar.

Het Buurtcultuurfonds wil creatieve professionals helpen om verandering in wijken vorm te geven. Hierbij gaat het volgens gedeputeerde Jos van der Horst van Cultuur en Energie om het stimuleren van ontmoetingen, samenwerken en samenleven: “Creativiteit, inspiratie en verbeeldingskracht helpen om soms net even anders te kijken naar een vraagstuk waardoor een oplossing dichterbij komt. Samenwerking en draagkracht op buurtniveau helpen hierbij enorm.”

De initiatieven moeten gaan plaatsvinden binnen wijken, tussen generaties, culturen en kunstvormen én tussen stad en platteland. “Het is nodig om de handen ineen te slaan. Want samen kunnen we werken aan de energietransitie, vergroening, veiligheid en sociale cohesie in de Brabantse buurten. Creatieve professionals kunnen deze verandering zowel aanjagen als vormgeven. Daar dragen we graag aan bij via het Buurtcultuurfonds. Ik ben ontzettend benieuwd naar het vervolg”, aldus Van der Horst.

Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland en het Caribisch deel van ons koninkrijk. Het Cultuurfonds Noord-Brabant is één van de twaalf provinciale afdelingen.

Culturele organisaties, verenigingen en individuele makers kunnen vanaf 9 januari 2024 een aanvraag indienen via cultuurfonds.nl/brabant.

Foto: provincie Noord-Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen