15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneSuccesvolle jubileumeditie FriDMGLive in Metro Deurne

Succesvolle jubileumeditie FriDMGLive in Metro Deurne

De vijfde editie van FriDMGLive 2018 in Metro Deurne was een succesvolle editie. Een prachtige avond met muziek van lokaal talent, bestaand uit Unknown Jet, Nina & Nina, Erwin van de Weijer en de Golden Monkeys zal uiteindelijk historie schrijven.

Het eerste openingsoptreden was er door de inmiddels wereldberoemde Daniel Stosic. De danser opende de avond als ‘special guest’ met magistrale dansen. Daarna deed presentator en tevens DMG-dj Tim van der Weerden het openingswoord, waarna de avond van start ging met de band Unknown Jet.  ‘Met ruim 200 bezoekers was het een geslaagde editie’, aldus Rutger Maessen namens de organisatie.

Binnenkort bekend
De jonge rockband Unknown Jet – afkomstig uit Asten en Helmond – begon de show. Ze zijn anderhalf jaar bezig. Ze maken eigen muziek en hóe! Hoofdman Peter weet te vertellen dat niemand weet of ze op Pearl Jam of op de Black Crowes lijken, en dat ze een eigen  sound hebben. En niets is minder waar: de melodieuze, stevige rocknummers zijn er. Nu nog dé hitgevende melodie bij een nummer en ze zijn binnen. En niet meer unknown of onbekend. Nu bestaan ze uit uit zanger Peter, bassist Joost, Drummer Henk en gitaristen Marton en Bjorn.

Golden Monkeys
De band uit Helenaveen heeft al nationaal furore gemaakt met de bekende popband Di-Rect via het Eindhovens Dagblad. Dat terwijl ze nog zo jong zijn: de leeftijden van de bandleden liggen tussen de 12 en 15. Ze begonnen hun optreden met ‘Enter Sandman’ van Metallica  en speelden door met nummers van Nirvana en veel andere rockbands. Hun eigen nummer ‘Rescue’ belooft nóg meer.
Hun ontstaan danken ze aan het oude dorpse koor de Golden Oldies. De jonkies wilden als grap ook een band, maar dan jonger. En dat was dus het begin van de Golden Monkeys. De jonge heren (als zang en gitaar) en jonge dames (bas, keyboards en drums) zijn veelbelovende en spraakmakende rockers.

Nina en Nina 
De dames Nina & Nina wisten samen goed te zingen. Met de stoere gitariste en drummer Profiteur en de bassist uit Echt hielden ze de stemming er in met hun  covers als ‘Blurred lines’ en ‘Can’t feel my face’.

Erwin met prima popsongs
Erwin van de Weijer bracht prima popsongs. Hij stond in 2017 nog volop in de aandacht bij de Royal Music Night in Deurne op de Markt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen