14.9 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneSV Deurne behaalt eenvoudige, maar minieme overwinning op Wilhelmina '08 (2-1)

SV Deurne behaalt eenvoudige, maar minieme overwinning op Wilhelmina ’08 (2-1)

Al voor de wedstrijd ging het in de bestuurskamer meer over de aanstaande derby tegen ZSV, dan over het hobbeltje dat zondagmiddag tegen laagvlieger Wilhelmina genomen moest worden, immers een ploeg die in de gehele competitie nog geen overwinning wist te boeken.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Jos Aarts

En zo leek het ook te gaan worden, toen in de eerste 3 minuten er al twee levensgrote kansen voor de thuisclub te noteren vielen, maar toen werd het al duidelijk dat met name bij onze club topscorer Stefan het vizier vanmiddag niet op scherp stond. Niettemin had SV Deurne met name in het eerste half uur het heft volledig in handen, zoals gezegd kansen genoeg maar de score bleef dubbel blank.

Teken van leven
In de tien minuten die daarop volgde, waren het plotseling de bezoekers die een drietal mogelijkheden kregen, maar ook zij slaagden in geen enkele poging. Op slag van rust was er nog een teken van leven van de thuisclub, toen Dennis Groen vanaf links scherp voor trok, maar spits Stefan van de Werf en in tweede instantie Quincy Plas waren helaas niet succesvol, kortom een teleurstellende 0-0 rust stand kwam op het bord.

Grote kansen
Dan maar in de tweede helft en ja hoor weer opnieuw grote kansen in de zestien voor onze voorwaartsen en verder zeilde een vrije trap op de rand zestien van Dennis Groen net over, toen ook nog een prima inzet van Thijs Matheij door doelman Micky Beurskens fantastisch gered werd, kwamen de eerste gedachten aan de wedstrijd van vorige week bij de supporters naar boven. Gelukkig kwam het niet zover, want typerend voor de wedstrijd kopte onze verdediger Luuk Veeneman uit een corner raak, 1-0 en de ban was gebroken.

Droge knal
Zeker toen Teun Bijsterveld, die een prima wedstrijd speelde, er vijf minuten later gedecideerd met een droge knal 2-0 van maakte, leek het team van Frank Teeuwen op rozen te zitten. De eerste wisselingen werden doorgevoerd, bij SV Deurne kwamen Finn van der Steijn en Harm van der Steen voor Thijs en Daan Geven in het veld en Wilhelmina 08 ging zelfs drie mensen wisselen.

Weer spannend
Dit alles pakte beter uit voor de bezoekers, want nadat spits Stefan nog een grote kans op 3-0 liet liggen, was het in de 78 e minuut aanvoerder Roijakkers, die uit het niets de 2-1 liet aan tekenen en eigenlijk de wedstrijd weer spannend maakte. De thuisclub bracht nog Parfait Luwawa en Job Steeghs, die na een lange blessure weer zijn opwachting mocht maken, zo gingen we het laatste kwartier in, met een veel sterker SV Deurne, maar ja de marge was en bleef klein.

Gele kaarten
Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en de thuisclub kon opgelucht ademhalen de drie punten waren binnen en belangrijker voor de aanstaande derby iedereen is heel gebleven en heeft geen belastende gele kaarten opgelopen. Gele kaarten vielen er wel bij de bezoekers, omdat de uitstekend leidende scheidsrechter Azarfane, uiteindelijk een drietal kaarten moest geven voornamelijk vanwege mekkeren en ongeoorloofd commentaar op de leiding.

Kranenmortel derby
Met dertig punten in de tas, nu op naar het paasweekend, op zaterdagmiddag de Kranenmortel derby uit tegen ZSV en op paasmaandag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Wittenhorst in Horst.

Dit wedstrijdverslag is geschreven door gastschrijver Jos Aarts

Foto: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen