De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft eindigde in 1-1. De Valk strafte in de 19de minuut balverlies op het middenveld genadelo..." />
6.5 C
zaterdag 20 april 2024
HomeTV SportSV Deurne - De Valk

SV Deurne – De Valk

De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft eindigde in 1-1. De Valk strafte in de 19de minuut balverlies op het middenveld genadeloos af en leek lang op weg naar drie punten. Deurne kende een redelijke eerste helft, maar de aan de dag gelegde strijdlust in de tweede helft had uiteindelijk resultaat toen Stefan van der Werf een geniale bal van Tulmans snoeihard binnen kogelde op negen minuten voor het einde. Er had meer ingezeten voor Deurne, maar ook De Valk dat vooral op de counter loerde had nog een paar mogelijkheden.

Vanaf het begin domineerde Deurne en er vielen binnen tien minuten twee kansjes voor Van der Werf te noteren, maar de spits had het vizier nog niet zuiver afgesteld. Deurne combineerde aardig, had een overwicht, maar toen Erwin van den Broek in de 19de minuut de bal op de middenlijn verloor counterde De Valk met dodelijke precisie: Kayademir benutte zijn vrijheid optimaal en gaf op maat voor op Hermans die Van Crooij het nakijken gaf: 0-1. Tegen de verhouding in, maar niet minder waar. Deurne pakte de draad weer op en De Valk kon zich toeleggen op verdedigen en loeren op de kans. Brouwers had op het half uur nog een kans, hij legde aan vanaf 16 meter, maar doelman Gulpers kon het schot betrekkelijk eenvoudig onschadelijk maken.

De tweede helft trok Deurne het initiatief nog meer naar zich toe en het vertrouwen in een goede afloop nam toe. De Valk werd onder druk gezet en gehouden en er waren diverse kansen, die echter allemaal net niet het gewenste resultaat opleverden. Vos was dichtbij een treffer en ook Brouwers had nog een mogelijkheid. Na twee wissels aan Deurnezijde: Van der Steen voor Brouwers en Burhenne voor de sterk spelende Steeghs werd de druk nog wat verder opgevoerd. En eindelijk viel dan die bevrijdende treffer in de 81ste minuut: Tulmans, die met name in de eerste helft zijn draai niet wist te vinden bediende met een magistrale stift Van der Werf die de bal vol op de slof nam en Gulpers het nakijken gaf. Deurne zette nog eens aan en Tulmans zag nauwelijks een halve minuut later dat zijn inzet van de lijn werd gehaald en Joosten volleerde in de 90ste minuut maar rakelings over het doel van Gulpers.

Deurne gaat de winterstop in met zeven punten uit dertien wedstrijden. Gezien de laatste vier wedstrijden is er nog hoop op een goede tweede seizoenshelft. Die hebben de Deurnenaren ook wel nodig willen ze uit de kelder van de hoofdklasse ontsnappen.