Er zijn van die dagen dat alles meezit. En deze zondag was het lot DOSKO, periodekampioen en tot voor kort lijstaanvoerder, gunstig gezind..." />
Deurne
vrijdag 19 april 2024
HomeTV SportSV Deurne - SV Dosko

SV Deurne – SV Dosko

Een goal geheel op eigen kracht, een eigen doelpunt van Deurne en twee treffers dankzij evenzovele scheidsrechterlijke dwalingen. Het was te veel voor het Deurnese collectief, dat minimaal een punt had verdiend. Deurne kwam al na acht minuten op voorsprong door een doelpunt van Harm van der Steen, voor het andere doelpunt tekende Rene Brouwers, maar toen was het pleit al beslecht.

Vorige week werd tegen Blauw Geel met 4-0 verloren, maar ook toen was de werklust en teamspirit al duidelijk zichtbaar. Deurne zal het voorlopig van deze twee kwaliteiten moeten hebben om de broodnodige punten te sprokkelen. De uitblinker van de wedstrijd tegen Blauw Geel, Maarten Vos was er tegen DOSKO vanwege ziekte niet bij en ook Wesley Burhenne ontbrak, dit kwam door het rood waar hij in Veghel tegenaan liep.

De thuisploeg kwam furieus uit de startblokken en dit betaalde zich uit in een fraaie treffer van Van der Steen die op aangeven van aanvoerder Verbeek de bal keurig binnenwerkte. Verbeek, op zijn beurt, werd weer op maat bediend door Groen die met een prachtige crosspass zijn aanvoerder in stelling bracht, nadat hij eerst nog eigenhandig een aanval van DOSKO had geneutraliseerd. Hoewel Deurne goed bleef voetballen zakte men zo nu en dan even in en konden de gasten wat meer op de Deurnese helft komen, maar een knap afstandsschot van Derwort werd door Van Crooy goed verwerkt en de inzet van Bedaf was ook een prooi voor de Deurnese sluitpost. Zonder al te veel weg te geven kon Deurne met de 1-0 de rust in.

Ook de tweede helft startte Deurne goed; Tulmans mikte vanaf 25 meter net naast, maar twee minuten later ging scheidsrechter Puts voor de eerste maal deze middag in de fout. Hij zag een vrije trap voor DOSKO die er geen was en hielp hiermee, ongewild, de gasten in het zadel. De vrije trap van Bonte op twintig meter afstand van het doel kreeg nog wat hulp van de Deurnese muur, waardoor Van Crooy kansloos was: 1-1. Deurne was nog niet bekomen van de verbijstering toen de sterk spelende Van den Broek een voorzet van Bonte die via lat en paal tegen hem belandde over de lijn hielp. Dat kon er ook nog wel bij. Maar het was nog niet afgelopen.

Deurne bleef de aanval zoeken en in de 56ste minuut was Joosten dichtbij de terechte gelijkmaker, maar het zat de Deurnese middenvelder niet mee en hij stuitte op Jochems die zich goed had opgesteld. Het spel golfde op en neer en ook DOSKO creëerde eindelijk ook zelf kansen; Van Crooy voorkwam op het uur de 1-3 door invaller Broeren. Kort daarna moest Groen, die een dijk van een wedstrijd speelde op het middenveld, geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger: Alain van de Besselaar. De voorstopper die vorig jaar afscheid nam van het vaandelteam, maar toch nog meetraint en soms oproepbaar is, maakte vandaag zijn competitiedebuut. Na tien minuten ontving hij van Puts een gele kaart, die wel erg makkelijk werd gegeven.

Deurne bleef azen op de gelijkmaker en met Stefan van der Werf voor Nick Swinkels werd getracht dit doel te bereiken. Het mocht echter niet zo zijn, want in de 70ste minuut werd weer een inschattingsfout van Puts Deurne fataal; een genegeerde overtreding van DOSKO-zijde iets over de middellijn stelde uiteindelijk Bonte in staat de 1-3 langs van Crooy te werken. Vier minuten later was het 1-4 en ditmaal deden de gasten het helemaal op eigen kracht; een razendsnel uitgevoerde aanval werd knap afgerond door Broeren.

In blessuretijd tikte kilometervreter Brouwers nog de 2-4 binnen, maar het was te laat, voor een bevlogen en gedreven spelend Deurne. Soms zit het mee en soms zit het tegen, zo gaat dat in het voetbal. Enig lichtpuntje is dat de directe concurrentie voor de laatste plaats ook verloor. Volgende week reist Deurne af naar Breda, waar het Baronie treft, ook een ploeg waartegen Deurne zeker niet kansloos is.