8.3 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- DeurneSV Deurne in slotfase langs Sparta'25

SV Deurne in slotfase langs Sparta’25

SV Deurne heeft donderdagavond de achtste finale van de districtbeker bereikt. Op Sportpark de Kranenmortel bleef het lang spannend, maar trok de ploeg van Jurgen Elbers uiteindelijk in de slotfase aan het langste eind.

In de eerste helft was Deurne de bovenliggende partij. Sparta’25 had weinig in te brengen en zag dat de uitploeg grote kansen niet verzilverden. Een voorzet van Parfait Luwawa in de 18e minuut op Harm van der Steen werd fraai gekeerd door Sparta-goalie Leenders. Twee counters was vervolgens het enigste wat de thuisploeg in kon brengen. Een kopbal van Daan Geven vlak voor rust ging rakelings naast. Beide ploegen gingen daardoor rusten met 0-0.

Na rust was het Deurne die goed de kleedkamer uitkwam. In de 49e minuut was het Ruhendry Martina die na een lange solo de openingstreffer maakte. Opnieuw volgden er een aantal kansen voor de Deurnenaren. Tegen de verhouding in was het toch Sparta’25 dat terug in de wedstrijd kwam. Uit een vrije trap werd er knap binnen gekopt door Michiel Koot.

Lang leek het erop dat beide ploegen zich mochten klaarmaken voor een penaltyserie. Yuri Veeneman bracht daar echter verandering in. In de 88e minuut kopte de verdediger de bal binnen uit een voorzet van Luwawa. Diep in blessuretijd werd het ook nog 1-3 voor SV Deurne. Een fout van Dominique Leenders werd afgestraft door Parfait Luwawa.

In de volgende ronde reist Deurne op 22 maart af naar Nistelrode. Daar speelt het een uitwedstrijd tegen Prinses Irene, dat momenteel actief is in de Tweede Klasse. Een samenvatting van de wedstrijd tussen Sparta ’25 en SV Deurne is vrijdagavond te zien op DMG TV.